• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyświetlacz Renault Megane

Roman 650

Początkujący
Punktów
0
Dzięki za kod! Lecz problem z wyświetlaczem i sterowaniem pozostał! Pruba z przestawieniem przewodów w czerwonej wtyczce przy liczniku o kturej wyczytałem na jednym z portali tesz się nie pomogła.Lecz do licznika wchodzą dwie wtyczki czerwona (P2) i ta druga (P1) w kturą ingerował jakiś "magik" wtyczka jest niekąpletna i widać jakąś ingeręcje w podłączenie. W kwestii wyjaśnienia sytuacji auto to Renault Megane scenic z2004 r. Licznik z 2005 lub 2006 (rużne daty na obudowie) typ PP-T40 a radio z tuner list z nr. Seryjnym8200256141TZ779. Jeśli macie jakieś pomysły to proszęo pomoc w tej sprawie!

Roman 650

Początkujący
Punktów
0
Dzięki za diarnoze. Radio już zamówiłem pazdrawiam:)

Roman 650

Początkujący
Punktów
0
Witam kupiłem odpowiednie radio i podłączyłem i:mad: nadal nic po kilku dziesięciu minutach i kolejnym szukaniu przyczyny nie działania wyświetlacza i sterowania udało się:) wyświetlacz z radjem pasowały do siebie lecz instalacja jusz nie zmiana ustawień kabli w czerwonej wtyczce w liczniku i w żółtej wtyczce w radiu i działa :) dziękuje wszystkim za pomoc pazdrawiam.

Punktów
0
Miasto
rzeszów
Witam kupiłem Reno megane scenic 2004 nie miałem kodu do radia metodą prób i błędów wpisany został chyba z 10 razy źle kod i teraz cały czas świeci się error kod teraz dopiero dostałem od poprzedniego właściciela ale nadal lipa bo zamiast 0000 wyświetla error odłączenie akumulatora na kilka godzin nic nie dało. Proszę o jakieś info

Leczoo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Cytuję za instrukcją serwisową:

"
Uwaga:
- W przypadku wprowadzenia błędnego kodu,
urządzenie zostaje zablokowane (na minutę przy
pierwszym błędzie, dwie minuty przy drugim
błędzie, cztery minuty przy trzecim, do 32 minut
maksimum).
- Po wprowadzeniu kodu po raz pierwszy, niektóre
parametry należy zaprogramować (patrz "wersja
podstawowa": Konfiguracja). Te parametry
zostają zachowane w przypadku odłączenia aku-
mulatora.
- W przypadku popełnienia błędu w ustawieniu kon-
figuracji, możliwe jest jej poprawienie w trybie awa-
ryjnym poprzez jednoczesne naciśnięcie
przycisków (2) i (5) przy włączonym zasilaniu.
Następnie odczekać około 2 minut."

Do góry Bottom