• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wybór marki narzędzi

Van Zan

Nowy
Punktów
0
Wita Panów, Zacznę od tego ze bawię się hobbistycznie w majsterkowanie (renowacje starych aut) i chciałem odświeżyć swoje narzędzia.
Zastanawiam się na zakupem z katalogu SATA zestawu narzędzi nasadki, klucze itp. Buduje swój wózek narzędziowy. Znajomy podpowiada mi aby nie iść w SATA, Yato będzie równie dobre, to już nie są czasy chińczyków z plastiku i jestem troche zmieszany.
I pytanie do was czy polecacie inną firmę z której mogę kupić dowolne narzędzia z katalogu ?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Kolego z czym ty chcesz sata porównywać. Kupuj i działaj

Van Zan

Nowy
Punktów
0
Kolego z czym ty chcesz sata porównywać. Kupuj i działaj
Próbowałem przed napisaniem tego postu poszukać coś na forum i np. w tym temacie nie wszystkie oponie były tak dobre o SATA:
link do tematu. Obecnie bawie się na narzędziach Bahco i widzę ze ich jakość spadała. Z tego co znalazłem to widziałem jeszcze narzędzia Kink Tony oferuje katalog z ofertą, ale nie mam kompletnie pojęcia jak z jakością. Bardzo dziękuje za poradę

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
O Jezu sicku....ty się bawisz w stare auta i ty nie wiesz jakich narzędzi używać? Chłopie nie rozśmieszają tu przy łikendzie ludzi ..to co żeś wymienił to górna półka...
Ja też robię przy starych autach i wyobraź sobie jak robię łade to używam kluczy rosyjskich ,jak robie triumfa to angielskich ,a j ak syrenkę to polskich .
Każde klucze się nadają tylko trzeba je z głową używać

Van Zan

Nowy
Punktów
0
O Jezu sicku....ty się bawisz w stare auta i ty nie wiesz jakich narzędzi używać? Chłopie nie rozśmieszają tu przy łikendzie ludzi ..to co żeś wymienił to górna półka...
Ja też robię przy starych autach i wyobraź sobie jak robię łade to używam kluczy rosyjskich ,jak robie triumfa to angielskich ,a j ak syrenkę to polskich .
Każde klucze się nadają tylko trzeba je z głową używać
Czytanie ze zrozumieniem boli, szkoda.....

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Miałem w pracy wózek Sata i byłem zadowolony, jedyne co nie wytrzymało to grzechotka 1/4 cala, poza tym bardzo dobre narzędzia

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
412
Czytanie ze zrozumieniem boli, szkoda.....
Śmiali możesz brać SATA lub King Tony to są profesjonalne narzędzia do warsztatów , jak się dba o klucze to i długo posłużą. Jeśli budżet jest mniejszy możesz rozejrzeć się za NEO i też będą pewne i dobre . Jeśli chodzi o YATO to ostatnio sam się zawiodłem kilkukrotnie niby na zwykłych nasadkach ale jednak . Jeszcze muszę od siebie dorzucić FÖRCH ,jest naprawdę dobrą marką i dla mnie ostatnimi czasy pewniakiem .

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
601
jak robię łade to używam kluczy rosyjskich
A ja ostatnio zamówiłem chińskie Geko, a dostałem oryginalne białoruskie RockForce z kodem 481 :D
Kuna porządne siermiężne, rewelka.
Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby zwracać.
Więc @Vicia jak będziesz coś robił dla Łukaszenki, to daj znać ;)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
No tak .z tym rosyjskim nie na miejscu ale kiedyś na rynkach to tylko ruski sprzedawali i mam taki komplet nasadek zrobię zdj to pokaże;)
A van zen niech się nie spina bo czoło się marszczy.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Jeśli chidzi o Bachco to mam używam codziennie ivtak nasadki spoko czasami nabijam je ostro młotkiem i dają radzę ale np pokrętła. Czy inbusy ,torxy to strzelają jak marketowe te wszystkie pomarańczowe paski już dawno na czarno zafarbowane od smaru . Teraz zamawiam się Yato

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
W pracy siedzi Yato,a prywatnie działam na Neo. Zawsze możesz kupić do testowania trochę jednego i drugiego. Bardziej od marki skupił bym się na tym co potrzebujesz, rozmaite rodzaje narzędzi

Piotr0583

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
TK
Obecnie Sata według mnie to jest porażka... Kiedyś te klucze miały jakość ale nie dzisiaj. Już lepiej coś ze średniej pólki typu: jonnesway, KS tools, tengtools.....

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
Ja mam wrażenie że w każdym zestawie grzechotka 1/4 nie wytrzymuje... Bez znaczenia yato, sata, Hans... Apropo ma ktoś nasadkę 41 mm na 1/4 cala:) :) :)

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
41 nie ,ale 14mm już tak

Staram się żeby dużo syfu nie dostało się do mechanizmy. Regularnie przemywam, żeby nie zacinały się. Jak na razie to skutkuje

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Te małe to takie delikatne, dużych nie musiałem czyścić.Z 1/4 już jest inaczej niż z pozostałymi

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Ma ktoś z was zestaw kluczy 3/4 z chińczyków dostępnych na allegro? Nadają się do czegoś? Potrzebuję kupić najlepiej 12-kątne.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Ma ktoś z was zestaw kluczy 3/4 z chińczyków dostępnych na allegro? Nadają się do czegoś? Potrzebuję kupić najlepiej 12-kątne.
Kupiłem na szybko,z Energy. Były w dobrej cenie i dodatkowo ostatni zestaw 12 kątny. Potrzebowałem na już,a tak wyszło, że trochę mi służą. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Dodatkowo dodam, że ponoć te są utwardzane.

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Ja mam wozek SATA i nie polecam. Za tą szafkę miałbym dwie Yato. Z saty poszła grzechotka 1/4 i 3/4. Szyna szuflady się uszkodziła, zwolnienie blokady od przedłużki 1/2 się uszkodziło, ogólnie zestaw dziwnie wyposażony, morsy beznadziejne. Kiedyś na praktykach było 12 stanowisk i wszystkie szafki były toptul, ale to było 15 lat temu

Do góry Bottom