• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wybór urządzenia diagnostycznego

Mechanik987

Początkujący
Punktów
0
To panowie co najoptymalniejsze dla małego warsztatu.

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Przerobiłem w życiu kilkanaście testerów i na chwilę obecną mogę powiedzieć jedno : tylko AUTEL. To co producent wyrabia z oprogramowaniem to jest bajka. Zobacz sobie jakiegoś Maxisysa i nie będziesz miał wątpliwości co wybrać.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
Dostałem autela (takiego za 8tys) do testów z hurtowni . Interfejs wyłożył się nie na prostym odczycie błędów w zafirze b oraz mitsubishi lancer .

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Jak słyszę o jakiś launachach, autelach czy innych chinczykach, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Nie opowiadajcie bzdur, że one robią więcej niż texa czy gutman, no chyba, że rozmawiamy o 20 letnich Toyotach i Daewoo lanosach jeszcze na czarnych tablicach.

karol123karol

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
KRK
a np launch ogarnie podstawowe rzeczy np luzowanie zacisku w audi a6 c6 lub adaptacje przepustnicy czy przepływomierza w e60 ? 20 letnie auta też się psują i często przeważają u ludzi prowadzących mały jednoosobowy warsztat

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Jak słyszę o jakiś launachach, autelach czy innych chinczykach, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Nie opowiadajcie bzdur, że one robią więcej niż texa czy gutman, no chyba, że rozmawiamy o 20 letnich Toyotach i Daewoo lanosach jeszcze na czarnych tablicach.
Akurat jest wręcz przeciwnie, tzn szczególnie w nowych samochodach jest różnica. Niestety, ale testery typu gutman czy texa nie są już w stanie dorównać Autelowi bo mówiąc wprost chińskie produkty już wyprzedziły europejską jakość pod każdym względem. Blayders zobacz czy ten tester z hurtowni jest w ogóle zarejestrowany? W Lancerze Evo wymieniałem skrzynię biegów autelem, a w Opalach z CIMu wyciąga kody bez problemu więc nie chce mi się wierzyć że się wyłożył na błędach.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Też śmiało mogę polecić autela adaptacje skrzyń robi prawie wszystkie nawet w tych do których byla potrzebna serwisowka. Mam ktsa za paręnaście kola i muszę latać do kolegi na autela czasem. Tak samo znajomi z gutmanem za dzeisiat tys nie mogli hummera ogarnąć

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Potwierdzam, u mnie texa leży w szufladzie a używam kts'a i autela. Autel bije na głowę kts'a możliwościami a kts ma esi i to jest najważniejsza rzecz.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
JuroIro - ja nie nie napisałem ze błędów nie odczytał tylko opis błędu był os 18- stopni inny niż pokazywał oryginał do danej matki . O ile diagnoza silnika była ok o ile elektryka kabiny to jakaś masakra . Ja nie robię mechaniki tylko elektrykę i elektronikę a tu podstawa to dobry opis numeru błędu .

till121

Bywalec
Punktów
0
Miasto
oświęcim
Co myslicie o
Diagnoskop AUTEL MS908S MaxiSys ELITE FLASH J2534, potrzebuje czasami przegrac eprom,flasch w sterowniku silnika

Ostatnia edycja:

till121

Bywalec
Punktów
0
Miasto
oświęcim
źle sie wyrazilem, potrzebuje tester, zeby uzupelnial KTS, G-scan, pytanie jest czy autel jest wart tej kasy? Do programowania sterowników potrzebuje sprzet nie wiem czy 30 000 zl starczy i co kupić za to? Dziekuje

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
To zależy czy będziesz robić tym sprzętem za 30000 zł jedna góra dwie marki czy wszystkie . Bo jak wszystkie to 30000 zł to malutko . Chyba ze twoimi pacjentami są samochody 12 lat i starsze to te pieniądze starcza . Jak chcesz robić świeże samochody to 100-200 tys. pewnie będzie musiał przygotować .

till121

Bywalec
Punktów
0
Miasto
oświęcim
mam warsztat 18 lat, glownie mechanika naprawy biezace i główne (remonty silnikow itd. nudzi mi sie to) naprawy elektryczne . przyjeżdża samochod z podejrzeniem np. ster.sil. i zeby podmienić musze wysyłać wszystko bsi itp. żeby pin wyciągnąć, chce pogrzebać z elektroniką, troche sprzetu mam gorzej z tymi programatorami Dzieki za rade

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Autelem z kodowań ogarniesz sporo. Jeżeli nie dłubiesz na co dzień to resztę przypadków lepiej odesłać do znajomego elektronika. MS906 BT a poziom wyżej to już oryginał Abritesa.

Do góry Bottom