• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyciek - spora ilość oleju na misce.

lukas22

Początkujący
Punktów
0
Cześć. Silnik a16xer Astra J. Czy jeśli leci olej z uszczelnienia wału od strony rozrządu to olej będzie na pasku?
Mam konkretny wyciek w okolicach koła pasowego ale pod osłoną rozrządu nie ma jakichkolwiek śladów oleju a wydaje mi się że coś powinno być. I teraz rozkminiam czy to skądś z góry nie leci np. z pokrywy zaworów?
Jutro wrzucę fotki.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Byś chyba musiał zdjąć altka to prędzej bys zlokalizował wyciek...tak mi się wydaje

Albo przemyj to tym specyfikiem do hamulcy do czystego odpal silnik i ślipiaj skąd to leci.

To na pewno jest olej? Nie płyn chlodniczy?

lukas22

Początkujący
Punktów
0
Płyn też mi gdzieś ucieka i właśnie rozkminiałem czy to nie płyn ale ma konsystencję oleju.. jutro jeszcze raz sprawę bo teraz już sam nie jestem pewien. Ogólnie te astry to cieknący problem :/
Jeśli to by był płyn to z czego mogło by lecieć?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
dawaj nr. vin, zobaczymy jaka tam jest pompa wody.
na pamięć nie wiem, ale w J były takie fajnie połączone z kanałem olejowym.

lukas22

Początkujący
Punktów
0
:D Wyciek płynu chłodniczego zlokalizowałem, przy samym termostacie przewód idący z chłodnicy jest pęknięty.

lukas22

Początkujący
Punktów
0
A jeśli chodzi o miskę to obstawiam że leci z pokrywy rozrządu. Może ktoś poleci jakiś warsztat w okolicach Rybnika?

Do góry Bottom