• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wydaje mi się że wtryski są luźne w gniazdach.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Po takim otworzeniu wtryskiwaczy i używaniu wybijajaka na gwint cewki należało by sprawdzić je na stole lub przymierzyć trzeci stopniem Boscha bo skok kulki się zmienił na.milion procent. Szczelina powierza tez będzie inna.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
To nie jest wiertło a sciagacz bezwladnosciowy/udarowy/bongo, i pewnie istnieje na to 100 innych ciekawych nazw. Tyle ze z mlotkiem pneumatycznym zamiast młotka napedzanego sila miesni:D

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Mareczku, ja nie widze tego mlotka w 2.0 dci albo w 2.3 dci albo w 3.0 hdi w boxerze czy masterze traficu. Ja doroabialem sciagacz ze sruba m24, rwalismy te wtryski na pol mimo ze gniazdo wtrysku bylo nagrzane do 300 stopni. Teraz juz mam inny sposob i demontuje je w kilkanacie minut, wtryski do kosza ale glowica bez zadnej skazy zawsze. Obczajenie tego tematu zajelo mi caly dzien i noc:D
\

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wierze , mieliśmy taką C8 tak zapieczone wtryski ze firma zajmująca się wyciąganiem wtrysków tydzień rwała

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
S klasę ci kiedyś na weekend zostawiłem podniesiona za wtrysk :) i dopiero prasa pneumatyczna pomogła.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Wieszanie auta za trysk nic nie daje, kumpel wieszal boxera na pare dni:D

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
nie mogę znaleźć filmików z rwania wtrysków moim sprzętem,ale kolega POLDERS ode mnie użyczał sprzęcicho i ponoć nagrał zabieg miał wrzucić filmik jak idzie i strzela,potwierdzam wieszanie nic nie daje.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja po prostu dorabiam sciagacz jak nie mam, wiadomo udar najlepsza sprawa ale sruba m24 ma jakies 25.ton uciagu, plus młotek. Bosch bez problemu rozrywa sie w polowie i juz mozna demontowac spokojnie glowce bez jej udzkodzenia:D a wtrysk zawsze mozna złozyc, jedyna rzecza ktora dostaje w łeb po takim zabiegu jest nakretka rozpylacza.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
wtrysk nie siedzi na stożku... Trzeba oczyścić gniazdo, czasem potraktować frezem, dać nową podkładkę, powinno się też wymienić śrubę mocującą, dokręcić odpowiednim momentem a czasem moment + kąt.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
A propo boxera 3.0 hdi ;)

Załączniki

• DSC_0014.JPG
    DSC_0014.JPG
    2,9 MB · Wyświetleń: 34

Agatkaartur

Początkujący
Punktów
0
Miasto
poznan
Zatarłem silnik w lagunie 1,9 dci. Teraz kupiłem nowy słupek (używany ale wygląda dobrze). No i zacząłem przekładać osprzęt. Miałem problem z wyciągnięciem jednego wtrysku, ale dałem rade przy pomocy wiertarki-młota udarowego. No i teraz zakładam te wtryski w takiej samej kolejności jak były w poprzednim silniku i wydaje mi się że one są luźne w gniazdach zaworowych. Pierwszy raz przekładam wtryski, pierwszy raz ogólnie robię coś przy silniku diesla, czy to normalne że wtryski są luźne w gniazdach. Wiem jak działają wiertła stożkowe wciska się i można wiercić, a tutaj nie rozumiem. Jestem początkujący z tymi silnikami. proszę o pomoc.

Zatarłem silnik w lagunie 1,9 dci. Teraz kupiłem nowy słupek (używany ale wygląda dobrze). No i zacząłem przekładać osprzęt. Miałem problem z wyciągnięciem jednego wtrysku, ale dałem rade przy pomocy wiertarki-młota udarowego. No i teraz zakładam te wtryski w takiej samej kolejności jak były w poprzednim silniku i wydaje mi się że one są luźne w gniazdach zaworowych. Pierwszy raz przekładam wtryski, pierwszy raz ogólnie robię coś przy silniku diesla, czy to normalne że wtryski są luźne w gniazdach. Wiem jak działają wiertła stożkowe wciska się i można wiercić, a tutaj nie rozumiem. Jestem początkujący z tymi silnikami. proszę o pomoc.
Na pewno Masz słupek dci ?

Do góry Bottom