• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wydech skoda felicia

mechanikmichał

Początkujący
Punktów
0
Witam szukałem na internecie ale nigdzie nic nie znalazłem wiec przybywam do grona doświadczonych mechaników :) Otóż moje pytanie polaga na tym że w mojej skodzie felicji chciałbym zrobić dwie rury jedna jest orginalna a drugą chciałbym mieć po drugiej stronie....i tutaj moje pytania : jaka ta rura ma być czy od czegoś się nada czy trzeba kupować mam w domu kilka rur ale nie ta srednica chociaz mysle ze jak mniejsza srednica to dobrze bedzie wspawac do orginalu zeby oba byly aktywne.... czy samochód straci na mocy czy zacznie bardzo glosno chodzic? i jak to zrobic czekam na porady dzieki z góry i pozdrawiam :)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Nic prostszego obcinasz rurę wydechu za tłumikiem końcowym pozostawiając 30 mm nakładasz trójnik wydechu z klorynkiem, do trójnika spawasz obcięty kawałek rury a do drugiego wyjścia trójnika kawałek rury, którą gniesz tak by przeszła na drugą stronę auta, dorabiasz wieszak i gotowe …..tylko po co?

Wolał bym kupić tłumik sportowy jeśli ma być efekt dźwiękowy, a jeśli wizualny założył bym chromowaną nakładę...
images1.jpeg images3.jpeg

mechanikmichał

Początkujący
Punktów
0
chciałbym za zderzakiem poprowadzić rurę w miejsce haka holowniczego z tyłu :) to mialby byc efekt wizualny a z tego co chcialbym zrobic zeby byl ladny dzwiek to mam specjalna nakladke tylko jak przeprowadzic i wspawac druga rure zeby szla na druga strone i jaka to rra musi byc :)

Do góry Bottom