• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wygląd wtrysków cr po wyjęciu

matix1505

Bywalec
Punktów
0
Witam, wyjąłem dziś wtryski cr z mazdy 3 1,6 gdyż będą szły do regeneracji i zdziwił mnie ich wygląd, mianowicie pierwszy wtrysk (na zdjęciu od prawej) był pokryty czymś gęstym, wyglądało bardziej jak czysty olej silnikowy, drugi też pokryty mazią lecz już brudniejszą, trzeci brudny w czarnej cieczy z drobinkami jakimiś, a czwarty czysty. Poniżej zdjęcie. Czy w silniku coś może być nie tak ?

matix1505

Bywalec
Punktów
0
A rozszczelnione głowica jakie jeszcze objawy może mieć ?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
stary zobacz gdzie te wtryski wchodzą i zastanów sie czy tam moze sie głowica rozszczelnić????
potem napisz -prosze bo sam jestem ciekaw;)

wexus

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kraków /okolice
Mi to wygląda na nieszczelne nakrętki wtryskiwaczy + ewentualne przedmuchy spod podkładek.

caveman2009

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Za duzym jeziorem
stary zobacz gdzie te wtryski wchodzą i zastanów sie czy tam moze sie głowica rozszczelnić????
potem napisz -prosze bo sam jestem ciekaw;)
To dv6 z psa. ciekna na laczeniu normalka juz przy 20tys na blacie potrafi miec sporo oleju wokol swiec i wtryskow. Naprawde niebtrzeba byc inteligentnym by wyobrazic sobie gdzie ten olej splywa. Przy rozluzniajacych sie wtryskach to kwestia czasu by zrobila sie w srodku maz. Te glowice lubia sobie tez w gniazdach pekac. Z dosw wole kiedy jest tam olej bo wtryski wychodza reka, tam gdzie jest sucho a byly przedmuchy od dlugiego czasu zdaza sie ze bez prasy sie nie obejdzie.

Do góry Bottom