• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana lozysk w skrzyni manual 6 biegów passat b5 fl

zuku25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legionowo
Witam, szukam kogos kto sie podejmie wymiany łożysk w skrzyni manualnej. Chodzi o łożyska mechanizmu różnicowego tam gdzie sie przykręca przegub wewnętrzny. I mniej więcej jakie koszty takiej operacji. Pozdrawiam

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Niedawno miałem taką robić... Koszta przestraszyły właściciela i włożyłem druga używke za śmieszne pieniądze

zuku25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legionowo
Uzywka okolo 1 tys. i nie wiadomo ile pojeździ. Wiec sadze ze lepiej wymienić łożyska i zapomnieć.

zuku25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legionowo
Cenę łożysk znam

Mowie o lozyskach w mech roznicowym

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
troche z tym roboty bo wyjcie skrzyni rozebrać wymienić i założyć

zuku25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legionowo
No liczę sie z tym. Ale jak kupie uzywke za jakiś czas może byc to samo albo odrazu. I tez trzeba wyjąć włożyć itp. A tutaj bede wiedział co mam.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a jak sie okaze ze jeszcze cos ? z Twoim pogaladem się zgadzam czasem lepiej drożej a wiedziec co się ma niż zaoszczedzić a potem problem

zuku25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legionowo
Jak cos wyjdzie to trudno trzeba będzie zrobić, mam nadzieje ze to terkotanie podczas przyspieszania to luz który wyczulem na flanszy, najgorsza opcja to to jedno lozysko drogie, zobaczymy. Ale jak mam dac za skrzynie 1200 i w ciemno to bez sensu a kupie na pewno nie robiona to tylko kwestia czasu kiedy padnie, tak można zrobic jakby auto bylo na sprzedaż a ja chce dla siebie.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Od razu mówię, że się nie znam ale w starych Passatach z silnikiem wzdłużnym mechanizm różnicowy można było wymienić bez wyjmowania skrzyni więc może i tu jest taka opcja?

zuku25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legionowo
Tez slyszalem ze jest taka możliwość ale nie jestem pewien. Może ktos sie wypowie kto zna temat. I żeby nie dać sie naciągnąć.

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Kolego powiem Ci jak ja brałem za taką usługę - wyjęcie i włożenie skrzynki to 600 zł, rozebranie i złożenie 700 zł,plus części - łożyska mechanizmu to koszt ok 300 - 400 zł komplet ( jeżeli masz zniżki to myślę że za ok 200 zł kupisz) po rozebraniu skrzyni sprawdź tryby mechanizmu różnicowego bo już widziałem kilka razu w skrzynkach VW uszkodzone.

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Kolego ja nikogo nie zmuszam do naprawy u mnie :) jest tyle warsztatów, do wyboru do koloru:D

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
O skrzyniach mozna gadac i gadac, a skrzynia za 1600 jest po "przegladzie" a nie regeneracji. Regeneracja altka kosztuje 300-500zeta, w nowszych wynalazkach z lin i uj wie czym jeszcze sam regulator moze kosztowac 500. Wiec taka skrzynka za 1600 jest z demontazu, rozebrana, umyta i sprawdzona. Jezeli lozyska sa w miare tanie to masz jeszcze komplet lozysk nowka, ale tam gdzie lozyska kosztuja ok 100-200 sztuka to masz raczej stare. Tak jest np w PF6 w masterach i podobnych z silnikiem ZD30.
Jedz na warsztat, obczaj czy da sie wyciagnac mechanizm i wio:)

Do góry Bottom