• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana miechów zawieszenia w Mercedes Vito W639 - NTY czy SKV co wybrać?

keisaw

Nowy
Punktów
1
Pacjent MB 2009 roku, silnik to pancerne 3.0 CDI. Niestety zawieszenie juz takie nie jest. Prawa strona auta unosi się na jakieś 40% a lewa nawet mniej. Ewidentnie poduszki nie przetrwały próby czasu. Proszę o pomoc w wyborze poduszek zawieszenia miedzy SKV a NTY. Nie chcę wydawać milionów monet na ten cel. Planowana jest zmiana na nowszy model w przyszłym roku. Montował ktoś z Was miechy SKV albo NTY?

Punktów
13
Jeśli chcesz coś tańszego na chwilę to NTY da radę, ale szału nie ma. SKV trochę lepiej jakościowo i powinny dłużej pochodzić. Jak planujesz auto jeszcze potrzymać, to raczej SKV.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
NTy słabo może za długo nie pochodzić. Skv będzie lepszy chociaż też nie jest to górna półka.

keisaw

Nowy
Punktów
1
Uff na szczęście wybrałem tę drugą markę. Wrzuciłem post i nie zajrzałem na forum aż do tego momentu. Generalnie miechy pasowały i działają - problem rozwiązany a i kasy trochę zostało w kieszeni. Co nie tak jest z NYT?

Do góry Bottom