• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana Płynu hamulcowego Renault Safrane 2.0 16V

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
Skrzynia biegów Aisin Warner su0 . Auto z ABS . Czy mogę wymienić płyn hamulcowy standardowo jak bez ABS a może na zapłonie lub włączonym silniku . Drugie pytanie to wyjęcie samej skrzyni . Na co uważać ?

szymonfyda113

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Nowy Sącz

Ja to robie za pomaca takiego urzadzenia

Koster_Wawer

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Warszawa-Wawer
Skrzynia biegów Aisin Warner su0 . Auto z ABS . Czy mogę wymienić płyn hamulcowy standardowo jak bez ABS a może na zapłonie lub włączonym silniku . Drugie pytanie to wyjęcie samej skrzyni . Na co uważać ?
odpowietrzasz w kolejności od najkrótszego. lewy przód , prawy przód, lewy tył ,prawy tył , na wyłączonym silniku, pełny stan płynu aby niezapowietrzyć tyle

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
AW 55-50, pamietaj, zeby skrzynie wyciagac z konwerterem, a nie zostawiac go na kole zamachowym, ale to podstawa, wiec pewnie wiesz

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
Ze skrzynią nie mam żadnych problemów . Uważam ,że są to skrzynie doskonałe . Ale wyjąć chyba będę musiał bo simering na wale korbowym przepuszcza . Tak wiem o tym , miałem na myśli bardziej elektrykę . Nie wiem czy nie wyskoczą jakieś błędy po ponownym założeniu .

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
i tak rozrusznik musisz wyjąć albo odsunąć chociaz wiec zacznij od rozlaczenia akumulatora na czas wyjecia skrzyni i nic nie będzie bledow, a zresztą co ja pisze i tak go musisz wyjac

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
He , masz na myśli to ,że po aku jest mocowanie ?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom