• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana paska rozrządu

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Jak jest dobrze ustawione. A jak ktoś dał ciała, to powtórzysz jego błąd bez luzowania kół.
Wolę zrobić raz a dobrze, a nie zaś dziwić że silnik dziwnie pracuje.

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Nie można dać ciała skoro nie pasuje jedna z blokad. Jeśli blokady pasują to jest ok.. Jeśli nie to wiadomo że trzeba luzować jakieś to dla mnie logiczne... Inaczej się nie da.

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Nie mogę się zgodzić. Bo ciała dała osoba, która montowała wcześniej śrubę na klej. Ja odkręciłem ją. Robotę wykonałem.... Wszyscy zadowoleni....

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Nie widziałeś nie gadaj..... ..... Jakbyś zobaczył...... To byś wiedział......

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Podobnie jest ze śruba w zwrotnicach w Audi.... Zawiozłem do gościa co mnie wyśmiał że nie odkręciłem śruby zwrotnicy Audi A4 B6... Zawiozłem chu..... Wi zwrotnice i płaciłem 150 zł za wyjecie śruby.... Po dwóch godzinach oddał z urwna śruba w środku i pęknięta zwrotnica.... Wielkie zdziwienie, że mu złom podstawiłem.... ..... Tam śrub mniejsza 3 krotnie i też nie idzie odkręcić.... Ale co ja wiem..... ✌️

jez04

Bywalec
Punktów
1
Dzieki za uwagi i... wsparcie. W instrukcji jest mowa o poluzowaniu kół walkow rozrządu (próbowałem bez odkrecania, ale pasek ewidentnie, źle sie ukladal w rowkach). W moim modelu nie ma śrub sześciokątnych tylko torx. Poskladam do kupy i odpalę silnik, jakos mam nadzieję , że bedzie ok. Wszystkie śruby dokręcone właściwymi momentami, wiec raczej będzie dobrze.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
W instrukcji jest mowa o poluzowaniu kół walkow rozrządu (próbowałem bez odkrecania, ale pasek ewidentnie, źle sie ukladal w rowkach).
PAMIĘTAJ ! Na przyszłość stosuj się do instrukcji i nie kombinuj ..bo pewnych rzeczy nie przeskoczysz !

jez04

Bywalec
Punktów
1
Dlatego to klejenie, to tak na marginesie. Jasne instrukcja iber ales.

jez04

Bywalec
Punktów
1
Kończąc wątek. samochód po złożeniu do kupy chodzi pięknie, choć czasem się "potyka" gdy dłużej pracuje na wolnych obrotach, czy jest na to jakieś lekarsktwo? Kiedyś czytałem, że podobno te silnika forda taka mają. Czy mogę liczyć na jakieś sugestie?

Do góry Bottom