• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana poduszki dolnej silnika Twingo 1

JackLondon

Początkujący
Punktów
1
Witam Szanowne Koleżanki i Szanownych Kolegów Mechaników!
Chcę/muszę wymienić poduszkę dolną silnika w Twingo 1 z silnikiem D7F 702. Operacja wygląda na niezbyt skomplikowaną 3 śruby i już! Ale czy faktycznie tak jest?
Może nie warto babrać się samemu i dać zarobić mechanikowi. Ciekawe na ile by Szanowny Mechanik taką prace wycenił?

JackLondon

Początkujący
Punktów
1
Witam Szanowne Koleżanki i Szanownych Kolegów Mechaników!
Chcę/muszę wymienić poduszkę dolną silnika w Twingo 1 z silnikiem D7F 702. Operacja wygląda na niezbyt skomplikowaną 3 śruby i już! Ale czy faktycznie tak jest?
Może nie warto babrać się samemu i dać zarobić mechanikowi. Ciekawe na ile by Szanowny Mechanik taką prace wycenił?

Znalazłem! Odkręcić trzeba jednak trochę więcej śrub niż trzy:(
Ruskie to jednak są niezawodne. Filmik przedstawia wymianę sprzęgła ale widać od 10:59 o co chodzi. Zatem ile?

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
A weź jedź do warsztatu i zapytaj... może 100 zł a może 500 zł skąd mamy wiedzieć w jakim Ty w ogóle regionie jesteś czy jakich masz mechaników koło siebie

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
A czego się spodziewasz ? Że ktoś poda Ci cenę równo 49.99 z góry?
A jak np urwie się śruba to ogarnie bajzel gratis? Widełki Ci podałem, o finalnej kwocie decyduje się po robocie.

Do góry Bottom