• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana Pompy w Skoda Felicia 1.3

domaniu

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Daleszyce
Witam
Mam prośbę, potrzebuje wymienić pompę wody w skodzianie, i potrzebuje instrukcji jak to fachowo zrobić żeby nic nie spierniczyć. Tzn. co najpierw odkręcić, co tam podnieść żeby pompa wyszła bez problemu, i oczywiście żeby tam nic nie urwać.
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Domaniu

domaniu

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Daleszyce
Witam ponownie
Dalej temat związany z pompa wody w felici 1.3
porozkrcałem co sie dało do wyjęcia pompy, ale problem pojawił sie z jej wyjęciem. koło pompy blokuje o rame. podnosiłem silnik, ale w kilku miejscach, ale nie dało rady, bo blokuje mi poduszka o rame tam gdzie sa numery nadwozia.
Prosze was o pomoc. jak, gdzie mam ten silnik podnieśc żeby wyjąc pompe, żeby mi nic nie blokowało pompy.'
Silnik mam odkręcony z poduszki z jednej strony, bo pompa wody w felici jest razem z poduszka silnika.
Jeszcze raz prosze o szybka pomoc, potzrebuje auto zrobić do ponidziałku. mam pilnyn wyjazd
Dziekuje z góry

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
ja zawsze kosuje go na ukos tzn. od strony pompy od dołu podpieram i pcham ku górze \ mniej wiecej tak jak ukośnik da rade trzeba tylko wszystko na spokojnie :)

Foksed

Nowy
Punktów
0
Pompa wymieniona, wystarczyło popuścić poduszke od skzyni.
Mam podobny problem z wyjęciem tej pompy. W mojej Felicji 1.3 MPI z tego co obserwuję to blokuje mi wydech no i chyba ta poduszka dolna skrzyni biegów. Na zdjęciu widać wydech który uniemożliwia podniesienie silnika. Jedyne rozwiązanie to odkręcenie od wydechu i posunięcie silnika nieco do przodu tak aby kołnierz był wg wskazówki. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? 1770150196365_kop.jpg

Do góry Bottom