• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana przekładni na używaną

Mateusz100

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Świerklany
Witam,

mam luzy na przekładni w Peugeocie 207 (maglownica elektryczna). W service boxie do mojego modelu po VINie wyskakują dwa oznaczenia przekładni:
60DHPF i 60DHXX. Rozumiem, że szukać używanej powinienem po tych numerach.

Z tym, że przekładnie zazwyczaj mają tylko jedno takie oznaczenie, a nie dwa. Ktoś kiedyś wymieniał? Na co zwrócić uwagę? Orientujecie się w tych klockach?

Pozdro

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
za regeneracje pewnie zaplacisz podobna cene jak za uzywke, ale masz 100% sprawna czesc.
Ja swoja z accorda (wspomaganie hydrauliczne) regenerowalem za chyba 350 PLN plus przesyłka. poszukaj na allegro firm regenerujacych :)

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
rok czasu.
jak kupujesz uzywana to nie wiesz czy zaraz nie pojdzie. jak zregenerujesz - uczciwie :) to masz praktycznie nówkę sztukę. Osobiście wole zrobic regeneracje niz wymeiniac na uzywke, niepewna.
ale zaznaczylem,z e ja mam hydrauliczna, nie wiem jak z elektryczna jest. poszukaj ogloszen i podzwon - zobaczysz jaka cena. Czasami moga miec na miejscu na podmiane, wtedy zamawiasz, przychodi i odsylasz swoja, nie musisz czekac az twoja zregeneruja

Do góry Bottom