• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana sterownika z FRONT GAS na jaki ?

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Witam.
Podpowiedzcie jaki najlepiej zamontować sterownik do AURISA 08R 1,6 125KM który ma obecnie
instalację montowaną w niemczech -FRONT GAS do której nie ma u nas fejsa i programu do tego typu ,
a auto pomyka idealnie na benzynie ,a po przejściu na gaz ma wypadanie zapłonu na gazie na drugim cylindrze i nie jest to wina kompresji ani cewki i wtryskiwaczy- tak wywnioskowałem po sprawdzeniu i przy
przyśpieszaniu delikatnie poszarpuje.
Co polecacie ,bo nie zajmuję się montowaniem instalacji.

yzf250mx

Nowy
Punktów
0
Jeżeli chodzi o aurisa to dobrze spisuje się na sterowniku compact, na nim znikną te usterki o których piszesz

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Najprawdopodobniej na każdym byle bylo to właściwie ogarnięte

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Dzięki wielkie za zainteresowani tematem ,problem nie rozwiązany bo to auto żony i ponoć coraz ciężej odpala jak zimny ,zanim zacznę coś wymieniać chciałem się pod to podpiąć ale nie znalazłem żadnej instrukcji jak się pod to podpiąć którymś z kabli nap. z CCY za pomocą http://www.arsoft.pl/lpg/ ich programu.Mam takie cudeńko co robi wszystko w toyotach oprócz gazu
http://www.abritus72.com/avditechstream.html.
Jak bym miał kogoś modrego w temacie z moich okolic to bym się do niego z tym udał.

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam masz i nie masz pecha z zestawem .Montowałem kilka takich na zamówienie klientów bo tak chcieli , są dwie zasady w montażu najkrótsze przewody z listwy do wtrysku gazowego i listwa montowana w przechyle nie mniej jak 45 stopni.Urządzenie typu montuj i działaj, mała kalibracja bez fejsa i musi chodzić. Montowane jak do tej pory do 1.8 l , wygoda dla monterów niewtajemniczonych w arkana instalacji gazowych . Prosta zasada działania komp gazowy pobiera info z ECU benzyny o pracy i ją emuluje na gazie dlatego ważne pierwsza mini kalibracja jak można ją tak nazwać .Jak kolega nadmienił w a ż n a sprawa listwy i wtrysków zazwyczaj pracuje na Valtekach a gaz w Niemczech nie jest taki czysty a na wymianę filtra fazy lotnej nie zwracają niektórzy uwagi.

Do góry Bottom