• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wypalanie DPF N47 E90 LCI 318D 143KM

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Miałem podobny przypadek w BMW też często się wypalał co 100km po wymianie na drugi zaczą wypalac się co 530km.

WziumWzium

Początkujący
Punktów
0
Kompletnie Cię kolego Diagbox10 nie zrozumiałem... ;)

---

Piotr.m a na jaki dpf zamieniles? Uzywka? Zamiennik?

---
Co to mojego problemu to offset się zmniejszył na -6hPa, przejechałem 120km i mam "dopiero" 17g sadzy gdzie zazwyczaj już był pełny i wypalał się.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Kompletnie Cię kolego Diagbox10 nie zrozumiałem... ;)

---

Piotr.m a na jaki dpf zamieniles? Uzywka? Zamiennik?

---
Co to mojego problemu to offset się zmniejszył na -6hPa, przejechałem 120km i mam "dopiero" 17g sadzy gdzie zazwyczaj już był pełny i wypalał się.
Kupile

WziumWzium

Początkujący
Punktów
0
Słuchajcie!

Dalej jeżdżę i wypala mi się ten dpf co 120km jednak nic nie zmieniło się, zadzwoniłem z ciekawości do osoby która czyści DPF'y w maszynie i daje na nie gwarancje. 2lata
Samo czyszczenie kosztuje 400zl jeżeli przywiozę DPF
Sprawdzenie wszystkich podzespołów co spowodowało zapychanie DPF'a - 1400zl!!!! m.in wtryski,turbo,egr,sondy,czujniki,podcisnienia itp...?

Samo wyciagnięcie DPF'a -400zl!!!
Mówił ze DPFy ludzie psuja myjąc je w myjkach ciśnieniowych itp itd i ze jak mam problem z DPF to żebym nie jeździł samochodem bo mogę pogorszyć.
Ale przeciez ta jego maszyna do czysczenia to nic innnego jak taka lepsza myjka prawda ktora robi strumien wody+wieksze cisnienie+duza temperatura? Czy sie myle

Czy to w ogóle ma sens co się dowiedziałem?

Czy te ceny maja racje bytu?

Swoja drogą przymierzam sie do czyszczenia samemu ale z braku czasu odkładam to niestety ;P

------------
Podkreślam jestem osoba która się uczy i majsterkuje przy samochodach nie MECHANIKIEM ! :) Wiec proszę zrozumienia mojego problemu i delikatnego tłumaczenia jak komuś się chce hah :pP

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Mycie ok. Ale później musi być suszenie... Bo inaczej z tej wody we filtrze zrobi się beton i nic go nie od ratuje :) 400 zł nie majątek. A jak chcesz zaoszczędzić następne 400 to sam go wyciągnij. Nie zapomnij ze trzeba później zrobić reset filtra itd...

WziumWzium

Początkujący
Punktów
0
Tak mówił ze suszarnie maja, jeżeli moje czyszczenie nie przyniesie rezultatów to oddam filtr właśnie na czyszczenie.
Tak adaptacje dpf potrafię zrobić.

Prawda to ze ludzie czyszcząc na własna rękę DPF"y myjka psują je? I to żebym nie jeździł samochodem bo pogorszę sprawę?
Nie wiem, nie chce mi się wierzyć w to chociaż może się myle...

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Prawda. Ale ty jesteś właścicielem i to ty "rządzisz" swoim autem. My mechaniory się nie znamy.
Dimera kup. Zalej. Karcher. 20 km buta konkretnego. To tylko mu pomoże:)

WziumWzium

Początkujący
Punktów
0
Żeby nie było ją się nie wymadrzam jak coś ani nie mówię ze mechanicy się nie znają, chciałem tylko odpowiedzi :happy:

Dimmer wystarczy na taki zabieg?? Nie kupować żadnych tych specyfików do czyszczyszczenia? Jeżeli tak to jaki?:p

Do góry Bottom