• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wysokie obroty mercedes

lysy81mb

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
witam
mam problem... przy nagrzanym silniku na luzie obroty wchodzą na ok. 2000 i nie spadają... na zimnym nie ma z tym problemu, poza tym że mulasty wtedy jest, ale nie wiem czy to powiązane;-) auto ma gaz ale na benz. i na gazie jest to samo...
najlepsze jest to, że po włączeniu klimy obroty spadają i są tak jak powinno być gdzieś koło 700...
dodam że swiece, kable, lambda i przepływka wymienione w ostatnim czasie, błędów brak...
pomocy bo do szału mnie to doprowadza... za wszelkie info lub pomysły bd wdzięczny
mercedes w210 1998r., 2,4 benz. + gaz, manual
vin: WDB2102611A675084

lysy81mb

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
przepustnica czyściutka, przy temp. silnika powyżej 85 st. obroty bez włączonej klimy cały czas w okolicach 2000... włączę klimę spadają, wyłączę rosną ponownie albo samoczynnie albo po dodaniu gazu...

lysy81mb

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
ok, to świetnie że typowy objaw... pytanie jest co zrobić żeby ten objaw zniknął?;-)
czy dobry gaziarz to ogarnie?

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Tak. Ogarnięty gazownik powinien dać sobie z tym radę. Nawiasem kiedyś miałem podobny problem w CLK. winny był pedał gazu ze sterownikiem, ale w Twoim aucie myślę, że będzie to jednak kwestia gazu.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Jeśli nic nie znalazłeś to tak jak wczesniej juz pisałes postaraj sie najpierw podpiąc to pod SD (tylko tez daj komus ogarniętemu, nie tylko do odczytu) Jesli tam nic nie wyjdzie wtedy do gazownika ale to tylko moja opinia i ja bym to w takiej kolejnosci zrobił.

lysy81mb

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Panowie dzięki za porady, na dniach robię uszczelniacze zaworowe to przy okazji położę kolektor na nowych uszczelkach, później zaprzyjaźniony bardzo dobry gaziarz ustawi lpg od nowa... może sytuacja się wyjaśni to podzielę się "ustaleniami";)
Pod SD na razie podpiąć się nie mogę, niestety nie znalazłem nikogo w Tarnowie i okolicach kto mógłby mi to ogarnąć...
Aha i żadnych strzałów w kolektor nie ma... poza w/w objawami silniczek chodzi równiuteńko jak zegarek;)

lysy81mb

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Marek jak podejrzewasz co to może być to napisz jeśli możesz... może dzięki temu naprowadzę swojego gaziarza na dobre tory;)

Do góry Bottom