• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wysysarka oleju , w jakich autach się sprawdza a w jakich lepiej zmienić olej tradycyjnie

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Witam kolegów, zakupiłem okazjonalnie wysysarkę dlatego jestem ciekawy w jakich autach sprawdza się lepiej a w których zmieniać lepiej tradycyjnym sposobem :) testowałem ją dzisiaj na audi a4 2008r 2.0 tdi , po ściągnięciu oleju odkręciłem korek i nie pokazała się nawet kropla. Jak dla mnie to w tym audi wysysarka sprawdza się lepiej niż normalna wymiana .

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
plusem wysysarki jest to że nie musisz podnośić samochodu i babrać się w zalanej osłonie z błotem, albo później przyczepiać jej na trytki bo połamana w 10 miejscach.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
35
plusem wysysarki jest to że nie musisz podnośić samochodu i babrać się w zalanej osłonie z błotem, albo później przyczepiać jej na trytki bo połamana w 10 miejscach.
O ile wymienia się oleje tylko w samochodach gdzie jest wkład filtra oleju, ew.. filtr jest dostępny do odkręcenia z góry...

Innymi plusami wysysarki jest, szybkość, bo szybciej wyciągniemy olej niż nam zleci samoczynnie (o ile jest olej rozgrzany i jest jakaś markowa wysysarka), no i czasami zdarza się tak, że korki w misce olejowej są już na stałe :)

Do góry Bottom