• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Yaris 1.3 02r cewka zapłonowa- wymiana na skv pomoc w wyborze cewki

matek11

Początkujący
Punktów
0
Witam, moim autem jest toyota yaris 1.3 benzyna z 2002r. Ostatnio samochód zaczął dziwnie przerywać z rana. Nie chce "iść", przerywa jakby wypadał zapłon- jak się rozgrzeje jest już ciut lepiej. Kilka dni temu podczas szarpania wyrzuciło piekną kontrolkę check engine.. Podjechałem do mechanika i stwierdził, że jest to błąd od wypadania zapłonu. Powiedział żebym wymienił cewki zapłonowe i problem powinien ustać. Podjechałem do najbliższego sklepu z częściami podałem im jaki mam budżet i powiedzieli że moga mi zamowić cewki skv. I teraz pytanie czy cewki tej marki będą okej czy może się z nimi coś stać czy moga wystąpić jakieś problemy. Pomożecie mi w wyborze? Szukałem opini o skv i można przeczytać ze ich częsci są dobre jakościowo i powinno byc dobrze. Może ktoś z was się wypowie i podzieli się opinia bo może ma coś zamontowane tej firmy.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Pytanie raczej, ktora cewka jest uszkodzona. Pierwsze słyszę żeby wymieniać wszystkie jeżeli jedna padła.

matek11

Początkujący
Punktów
0
Nie chodzi o to, ze chce mega tanio i nie wiadomo jak dobrze.. Jesst okres przedświąteczny i nikt nie chce wypruwać się z kasy. Mam do wymiany w sumie dwie cewki, na pewno 2 i 3 dlatego zastanawiałem się nad wymianą wszystkich bo nie są w super stanie, widać że są zużyte i za jakiś czas może być z nimi problem. Więc jest sens teraz kupować 4 czy może jak będe miał trochę luźnej gotówki za miesiąc czy dwa? Rozmawiałem z mechanikiem czy dobrze mi doradzili żeby kupić skv, powiedział że będą dobre i mogę zamawiać. Teraz poszukuje opini tutaj na forum czy ktoś na tym jeździł lub miał inne części skv i może się wypowiedzieć.

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Magneti czy Delphi to 120-130 zł. Jeśli chcesz eksperymentować to zawsze możesz oszczędzić, ale czy warto?

herubin

Początkujący
Punktów
0
W okolicy października zeszłego roku u żony padła własnie jedna cewka w yarisce i wymieniłem tylko ta jedną wadliwą na skv, znajomy w sklepie załatwił fajny rabat i zamontowałem. Minął ponad rok i jeździ dalej a problem z głowy ;)

TheNajdes

Początkujący
Punktów
4
Cewki skv ma dobre więc czy kupisz jedną czy cztery to będzie działac. Jak nie chesz wydawać teraz pieniędzy to kup dwie które mają problem, jak będziesz miał pieniądze kupisz następne dwie, nie zrobi to większej różnicy. No chyba, że przyjdą większe mrozy i wilgoć i zacznie znów kulec

Gieniu

Początkujący
Punktów
0
ja jakbym mial wymieniac i zastanawial sie nad 2 lub 4 to wybral bym 4. wiesz kiedy montujesz i wszystkie nowe dzialaja razem od tego samego dnia a nie na raty. jak dwie przerwyaja dwie to zaraz zaczna nastepne tym bardziej ze teraz jest wilgotno i przychodzi mroz to auto bedzie chodzilo nierowno. co do skv nie mam pojecia bo nie kupowalem nic tej firmy ale z tego co pisza koledzy wyzej to jakosciowo moze byc dobre

arsinus

Początkujący
Punktów
0
Skv ma dobrej jakości części w stosunku do innych firm z tej półki cenowej. Myślę, że jak zaamówisz to nie będziesz miał problemu z działaniem. Sam nie montowałem nic do swojego auta bo na razie nie miałem okazji, ale miałem styczność z tą marką i jest okej.

Jelonek42

Początkujący
Punktów
0
Witam, może odkopie temat ale nie chce zakładać nowego. Mam opla astrę II 1.4 i stwierdziliśmy z gazownikiem że do wymiany będą cewki (są to 4 zespolone w jedno). Pytałem jaką mam zamówić i powiedział mi, że właśnie żebym kupił cewke skv bo nie jest to duży koszt a podobno bardzo dobrze działają. Ile jest w tym prawdy, macie jakieś opinie? Może ktoś mi pomóc czy kupić to co poleca?

arsinus

Początkujący
Punktów
0
Tak jak pisane wyżej, cewki skv jakościowo są bardzo dobre, opinie o cewkach też mają dobre. Do astry czego nie założysz będzie hulać ;)

Jelonek42

Początkujący
Punktów
0
Nie będzie problemu z wypadaniem zapłonu- nie będzie kuleć z zapłonem?

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
A na Ben jak chodzi świece sprawdzone cewka od 1.2 chyba podchodzi tyczy się oczywiście A G

Do góry Bottom