• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Złodziej pradu

Kas123

Nowy
Punktów
0
Witam od niedawna jestem posiadaczka vw pasata 1.9 tdi 1998 rok. Mam problem ze 'złodziejem pradu' którego nie potrafią mi zlokalizować mechanicy. Został wymieniony moduł w drzwiach, który pobierał prąd oraz regulator napięcia w alternatorze. To wszystko pomogło na tydzien potem znów problem się pojawił. Samochód po 2 dniach postoju nie odpala. Zaczęłam odłączać klemę minusowa na noc ale na dłuższą metę jest to niewygodne. Proszę o jakiekolwiek porady i pomoc

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Proponuję ten temat zamknąć. Przecież dla autorki (bez obrazy) to co piszecie jest (zapewne) czarną magią.
Lepiej niech poszuka kumatego, powtarzam KUMATEGO elektryka samochodowego.

Kiedyś upiekłem ciasto. Żona mówiła, że dobre ale nie miała bidulka czasu zjeść. W sumie ja też nie miałem czasu, a psu chyba nie smakowalo bo też nie tknął.
Od tamtego czasu stwierdzam, że są czynnosci/zawody gdzie lepiej sprawdzają się kobiety, a w innych faceci. Żeby nie było - jedzenie na imprezy domowe ja gotuję, placki robi żona :)

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Fajnie sie tu rozpisujecie... ale nigdzie nie widze informacji ile jest poboru prądu w stanie spoczynku obecnie w tym aucie?

Jakie jest napięcie ładowania? Jak wypada test obciązeniowy AKU?

Zacznijmy od podstaw...

mjamikol

Początkujący
Punktów
0
Najlepiej to miernik na ampery na plus i do klemy. I wtedy mierzenie i rozłącznie poszczególnych modułów. Czasami jest tak że wyjmowanie bezpiecznika nic nie daje. Bo moduły maja zasilanie 30 bez bezpiecznika zabezpieczenie jest montowane po kluczyku czyli 15. Ja bym obstawił na moduł komfort. Warto sprawdzić przewody w osłonie które idą do tylnej klapy ( bagażnik)

Do góry Bottom