• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zacisk hamulcowy SKV

FifI91

Nowy
Punktów
1
Tworzę nowy temat, może ktoś kiedyś będzie potrzebował takiej informacji. Jakiś czas temu ojciec musiał wymienić zaciski w swoim Nissanie, ciężko było ale namówiłem go na zaciski SKV, wcześniej gadałem z kumple, który pracuje w sklepie z częściami i powiedział, że dużo osób kupuje części tej marki i sobie chwalą. Wracając do tematu, zaciski zamontowane i ostatnio gadałem z ojcem i jakoś temat zszedł na temat aut i ojciec powiedział, że przejechał koło 15 tys km i dają radę. Niżej wstawiam zdjęcia po zamontowaniu klocków

Załączniki

• zaciski skv..jpg
    zaciski skv..jpg
    81,3 KB · Wyświetleń: 56
  • zaciski skv1..jpg
    zaciski skv1..jpg
    89,7 KB · Wyświetleń: 53
  • 2..jpg
    2..jpg
    90,1 KB · Wyświetleń: 55
  • zaciski skv1..jpg
    zaciski skv1..jpg
    89,7 KB · Wyświetleń: 56

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A to zajefajnie, bo miałem se do roweru górskiego montować tarczę, to se wsadzę takie zaciski...:)

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Fajnie, ale miałem jedna reklamację zacisku skv i nie została uznana. Także nie polecam, w lepszej cenie mam np maxgera też miałem reklamację i bez problemu została uznana.

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
W lubelskim w dwóch lokalnych hurtowniach. Dystrybutor jest chyba gdzieś z Włocławka. Cenowo droższy to taki droższy chińczyk.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
może trochę nie na temat, ale obecnie w hurtowniach nowy ori lukas tył kosztuje 210zł. netto

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no, dlatego ostatnio wybieram nowe ori.
150zł na oś to żadna różnica. na ori klient ma hamulce a ja spokój.
skończyły się poszukiwania pisków szumów buczeń i h wie czego jeszcze.

Bobtom

Gaduła
Punktów
11
Miasto
Warszawa
Z tymi zamiennikami różnie bywa, potrafią po pewnym czasie ciec itp. Wolałbym nowy oryginał lub regenerowany ze sprawdzonej firmy.

Sory ze trochę nie na temat :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A jaki problem samemu zregenerować zacisk ?:)
A jak jeszcze się ma piaskarkę, to nawet można prysnąć po piaskowaniu jakimś ładnym lakierkiem...:)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
wszystko sie zmienia.
trzy lata wstecz regenerowałem sam.
dwa lata wstecz montowałem nowe zamienniki.
dziś najbardziej opłaca się montować nowe ori.
może za rok, jak wrócą regularne dostawy z chin, znów będę montował te zamienniki które montowałem rok temu.
dziś stosunek ceny do jakości i sama cena ori powoduje że wybieram nowe ori.
producenci niech myślą, niech walczą o klienta tak jak my walczymy.
taki skv to niech walczy ceną obsługą i jakością a nie reklamą na FM. dziś wygląda słabo, moich oczekiwań nie spełnia.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
W sumie to masz rację, przy cenie ori 200-300 pln, to nie opyla się samemu grzebać...a i gwarancję trza dać...:)
A zabawy przy takim zacisku to też z min. 1 h - tak żeby było dobrze...to nawet wychodzi więcej...:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Do alu to nawet nie podchodziłem żeby regenerować...szkoda czasu...tylko nówki...:)
Jedynie żeliwne, i to tylko z zestawem Autofrena...inne to szit...:)Ale tych coraz mniej...:)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no właśnie i autofren kilka razy mnie wk.... albo to ze mnie d.. nie mechanik.

arsinus

Początkujący
Punktów
0
Ja niestety kupiłem zaciski KAMOKA i do tej pory zastanawiam się co mnie skłoniło do kupna chyba tylko niska cena, i tutaj prawdą jest, że niska cena=niska jakość, ale jak to się mówi: mądry człowiek po szkodzie i już wiem, że lepiej wydać troszkę więcej złotówek, a nie kierować się januszowym myśleniem gdzie tu zaoszczędzić.

Pinnacie

Początkujący
Punktów
1
ciesz się, że nie kupiłeś zacisków WRC... nie wiem z czego są zrobione, ale plastelina mojej córki jest bardziej wytrzymała. Kupiłem pierwszy i ostatni raz część z tej marki. NAJTAŃSZY RYŻ NA RYNKU!!!

Do góry Bottom