• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zaczął przełączać na benzynę.

cykadlo

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie. Piszę do Was z krótkim pytaniem. Otóż miałem dłuższy wyjazd poza swoje miasto, więc moje autko stało w garażu blisko 3 tygodnie w wysokiej temperaturze, a po powrocie i przejażdżce autem, zaczęło ono samoczynnie przełączać na benzynę powyżej 5 tysięcy obrotów - przy niższych obrotach i niższym obciążeniem nie ma to miejsca. Nie ukrywam, że przez ten okres mocno się ociepliło. Reduktor nie wyrabia, dając zbyt niskie ciśnienie? A może też filtry się zapchały. Sytuacja dzieje się tylko powyżej 5 tysięcy obrotów - tak jakby było to ustawione, a przed 3 tygodniami sytuacja nie miała miejsca.
Może instalka musi się rozruszać po takim postoju?
Dziękuję za wszelką pomoc.

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Rozruszac raczej nie. Mozesz na probe zmienic filtry i posprawdzac czy czasem gdzies nie zagial sie jakis wezyk. Dobrze by bylo tez podpiac sie pod ecu gazowe i sprawdzic jak sie zachowuje cisnienie przy butowaniu.

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Paauje sprawdzic ile jest gazu w butli. Jak jest malo tez mOze buc taka sytuacja. Pytanie jeszcze takie czy dzieje sie to tylko przy þtys obrotow i wiecej noezalezie od polozenia pedali gau czy np w okolocach 5tys ale przy duym wydatku. Najlepiej pasuje sie ppspiac pod ecu gazowe i sprawdzic ustawienia. Jesli tam wszystko ok to trzeba by przejechac z podpoetym kpmpem i odczytac co sie dzieje na kompie podczas przelaczenia

Fuessen

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie. Piszę do Was z krótkim pytaniem. Otóż miałem dłuższy wyjazd poza swoje miasto, więc moje autko stało w garażu blisko 3 tygodnie w wysokiej temperaturze, a po powrocie i przejażdżce autem, zaczęło ono samoczynnie przełączać na benzynę powyżej 5 tysięcy obrotów - przy niższych obrotach i niższym obciążeniem nie ma to miejsca. Nie ukrywam, że przez ten okres mocno się ociepliło. Reduktor nie wyrabia, dając zbyt niskie ciśnienie? A może też filtry się zapchały. Sytuacja dzieje się tylko powyżej 5 tysięcy obrotów - tak jakby było to ustawione, a przed 3 tygodniami sytuacja nie miała miejsca.
Może instalka musi się rozruszać po takim postoju?
Dziękuję za wszelką pomoc.
A jak było zaraz po zabudowie instalacji?

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
A może w programie masz ustawione przełączanie na PB po przekroczeniu 5000 obr sprawdziłeś to????

Do góry Bottom