• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zafira 2.0 dti pompa vp44

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Witam.

Wiem ze w internecie mozna spotkac setki informacji na ten temat, mianowicie chodzi o pompe VP44 Psg 16 ktora padla w mojej zafirze. Chcialem zapytac jak to jest z jej regeneracja skoro serwis boscha twierdzi ze producent nie dostarcza zadnych czesci zamiennych ani informacji o jej naprawie a wiele zakladow oferuje naprawe tych pomp. Na czym polega taka regeneracja skoro producent jej nie przewiduje.
Z gory dziekuje za odpowiedz

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Auto chodzi jednak ma problem z dawkowaniem paliwa blad p1634.Czy moze to byc wina slynnego tranzystora oraz czy jego ewentualna wymiana ma jakis sens.Czy jednak uszkodzony zawor dawki? Mozna to jakos zdiagnozowac?

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Mialem ostatnimi czasami walke z zarira z ta pompa.pompa wymontowana,zawieziona i okazalo sie ze zatarta,sprowadzili mi nowa no uzywana z gwarancja 14dni,po wymianie okazalo sie ze tez cos nie tak z nia,nie mialem czasu sie z tym bawic wiec im auto zawiozlem i oni dalej juz mienili pompe.i jaki knif ze 6 pompa dopiero byla dobra.chyba wyleczyli zie z naprawy opli z ta pompa

Do góry Bottom