• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup E60 520

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam ponownie szukałem bmw serii 3 ale dużo większa jest 5 i wiem że są to te same silniki ale słyszałem że są wersie 163km i 177km moje pytanie które są bardziej awaryjne czytałem na forum że w tych 2.0 177 konnych poliftowych były problemy z rozrządem szukam bm-ki dla siebie i mam możliwość sprowadzenia z niemiec tak że proszę o waszą ogólną opinię na temat 5 520d interesuje mnie praktycznie wszystko .Obecnie mam a4 b6 2001 rok wymieniłem już w niej wszystko prócz maglownicy ale i na to się zapowiada ale już niechktoś inny tym się zajmie.

S

sz.pak

To już nie te czasy co kiedyś. Mamy kryzys. Światowy. Fury się nie sprzedają więc musieli "zniekształcić" jakość. Dzisiaj zrobić 300-400kkm dieslem bez remontu graniczy z cudem. Widzę to po swojej pracy. Auta z przebiegami przed 100kkm wpadają na remonty pompowtrysków, sprzęgieł itp. Moim zdaniem in nowsze - tym większy bubel ale wyjścia nie mamy. Do wyboru mamy nowsze i wkładanie lub starsze i ... wkładanie. Trzeba tylko przeliczyć co się bardziej opłaca. Osobiście odremontowałem sobie Mondeo MK2 w małym stopniu a pod koniec roku zaczynam remont generalny. Piaskowanie, spawanie, malowanie, swap bebechów i wymiana silnika na silnik pow. 150KM diesla i pow. 2,5litra - oczywiście silnik wyremontuję. Taniej to wychodzi jak kupić np. Passata za 35-40tys.zł a za rok zostawić 10koła w naprawy. BMW, BMW... To moja ulubiona marka. Wierz mi na słowo. Bardzo, bardzo mało ich do nas wpada. BMW, Jaguary, Porsche (a serwis mamy konkretny). Najczęściej co robimy to cała grupa VW. Gorszego złomu to już chyba nie ma. Już mi się wyć chce gdy słyszę Octavia lub Passat. BMW dobry wybór. Piątka jeszcze lepszy.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Mam kolegę w Niemczech który ciągnie auta jak to powiedział znajdzie mi cacy z dziurą zobaczymy poczekamy w chwili obecnej ma 36 aut do przyprowadzenia jeszcze nikt nie nażekał.

S

sz.pak

no ale jedno już wiem. Motor to najprawdopodobniej właśnie z BMW będę miał. Czaję się na jakiegoś silnego klekota ale trochę zejdzie.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Ja obecnie mam A4 B6 1.9 wszystko od podstaw naprawiłem przez trzy lata wydech został nieruszany jedynie. przez trzy miesiace szukałem co kupić myślałem nad A6 C6 2.0 TDI ale tam te nieszczęsne pompy olejowe zostało BMW myślałem na 320 po 2006r ten sam motor co w 520 tylko też czytałem że te 163konne motory są lepsze od tych 177konnych ponoć są problemy z łancuchem ale w dzisiejszch czasach kazde auto ma wady'.

S

sz.pak

raczej w BMW takich problemów jak w "Peżooo" czy "Sitrojen" czy nawet w "Szkodzie" nie będzie. Wystarczy połazić po warsztatach. Ople, Skody, VW = króle! A co do Audi... Niby ta sama grupa lecz zawsze uważałem że Audi jakoś odstaje od reszty "Czechów". Pomału zaczynam zmieniać zdanie tak od C5 w górę :)
Co do VW, Fiata i Opla to u mnie jest akurat tak że gardzę wszystkim co w Polsce składane bądź produkowane. Wykończyliśmy swoją jakością FSO, wykończyliśmy Daewoo, Chevroleta i teraz wykańczamy Łopla i resztę :) To tylko kwestia czasu :)
Kiedyś VW, OPEL, AUDI, BMW i MERCEDES to była klasa. A dziś?

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
tak nie te czasy pozostaje wybierać z tego co jest ja myślę że BMW 520 będzie dobra na długie trasy np Szwajcaria.

Do góry Bottom