• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup samochodu - Mazda 3

Igorsss

Nowy
Punktów
0
Dzień Dobry, mam do państwa pytanie odnośnie zakupu samochodu, chciałbym kupić sobie samochód na dojazd na studia,bardzo interesuje mnie mazda 3 I gen z silnikiem 1.6 z początku produkcji. Niestety mój budżet to około 6500 zł + trochę na późniejszą eksploatcje, stąd moje pytanie czy jest możliwość kupienia właśnie wspomnianej mazdy w dobrym stanie w tej kwocie( z blacharką sobie poradzę) w grę wchodzą też samochody z zagranicy Belgia, Niemcy, bo znajomy zajmuje się sprowadzaniem samochodów z tych terenów.
Pozdrawiam :)

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Bardzo słabe wyciszenie, buda gnije jak głupia, silniki benzynowe Mazdy z jakimi miałem styczność piły olej jak głupie.
Ogólnie kupiłem diesla żonie ( polecam, to 1.6 HDI) i po miesiącu sprzedałem.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
610
Miasto
Podkarpacie
Moja rada . W tym budżecie nie nastawiaj się na konkretny model . Oglądnij wszystkie sprzedawane w promieniu 15 km samochody , sprawdź który z tych wszystkich samochodów jest w najlepszym stanie i go kup . Nie przejmuj się tym ze ci się nie podoba . Jak będziesz miał budżet powyżej 20 tys. możesz się bawić w "wybrzydzanie" . A i jeszcze jedna zasada : w budżecie poniżej 10 tys. zł za 50% pieniędzy jaki dysponujesz kupujesz samochód a druga polowe przeznaczasz na oglądanie/jezdzenie i nie przewidziane wydatki.

Ostatnia edycja:

Igorsss

Nowy
Punktów
0
Dzięki za odp, ogólnie mam zamiar kupić po prostu coś co będzie w miarę nie drogie w eksploatacji, ale ta mazda 3 bardzo mi się podoba i dlatego chciałem trochę poszukać właśnie tego modelu w okolicy lub za granicą u tego znajomego, a jeśli się nie znajdzie to wezmę coś co będzie w dobrym stanie, chodziło tylko czy jest sens zabierac się za szukanie tego i czy jest realna szansa znaleźć coś. Pozdrawiam

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
wszystkie Mazdy które oglądałem strasznie rdzewiały podłogi w nich i nie tylko więc ja bym Mazdy nie kupił ,jeżeli się upierasz to oglądaj od spodu podłogi , a za te pieniądze znajdziesz Xarę

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Chłopie golf 2 będzie najlepszym rozwiązaniem jeździsz i nie wiesz o samochodzie.

Do góry Bottom