• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup Stacji klimatyzacji 1234yf

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Dużo pozytywnych opini słyszałem o stacjach texa i o starszych bascha o nowych boscha już różnie i w boschu ciężko zrobić wymianę filtra i oleju samemu bo nie ma ogólnie dostępnych kodów serwisowych

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Jakie macie opinie o magneti marelli start hfo i magneti marelli start premium hfo. Ta drugi ma wagi oleju za to nie ma ręcznych zaworów. Co lepsze?

Marudaa

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Łomża
Mam mm premium tylko na r134a. Jest dosyć duza I trzeba się przyzwyczaić do wyświetlacza. A reszta na plus, robi to co powinna robić stacja, ustawiasz jak chcesz , idziesz robić coś innego i przychodzisz jak skończy obsługę. Wydaje się być dosyć solidna.

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Niestety ale modele o których pisałem już są niedostępne. Teraz mają mowa serię Alaska EVO z dotykowym ekranem i trudno uzyskać jakieś wiarygodne info czy to będzie trwałe

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Co według was będzie trwalsze Magneti Marelli Alaska Prime H, czy Bosch ACS563P oraz czy do Boscha są potrzebne kody serwisowe przy wymianie oleju i filtra?

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Nowe modele magneti marelli to produkty brain bee już po połączeniu z mahle. Bb i mahle przez ostatnie 2 lata miały tylko wyższe modele z cenami zabujczymi. Produkty Bb raczej znajomy narzędziowiec zachwalał, ale teraz cenowo to kosmos.
Ja kupiłem ecotechnics next i daje radę. Moim zdaniem jak nie masz dużo klientów z nowszymi autami to kupuj coś tańszego, bo taka stacja o wiele dłużej będzie się zwracała niż na nowy czynnik.
Bierz stacje z ręcznymi zaworami. Ja też chciałem full automat, kupiłem z recznymi zaworami i teraz wiem że to plus stacji. Minus że nie mam 3 zbiorniczków na olej, bo jednak na nowy czynnik dużo aut to hybrydy albo elektryki.

Do góry Bottom