• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zakup stacji klimatyzacji-pytanie,porady

bluer

Nowy
Punktów
0
Cześć. Przymierzam się do zakupu stacji ładowania klimy. Podpowie ktoś na co zwracać uwagę przy kupnie, czego się wystrzegać? Generalnie myślałem nad kombo ale 2 stacje też nie są wykluczone. Chciałbym ,żeby to nie była budżetówka tylko porządny sprzęt.
w 90% będę nabijał klimę w swojej flocie (około 100 corolli hybryd) ale czasami i klientowi zewnętrznemu. co kupić i ewentualnie co DOKUPIĆ od razu.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Kup dwie osobne. Od siebie mogę polecić werthera który służy od 2018 roku bezawaryjnie. Co dokupić ? Jeśli tylko nabijanie bez jakichś większych napraw to na pewno dłuższy adapter HP do niektórych aut. Plus pamiętaj że hybrydy mają inny olej.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Na r134 mam najprostszy półautomaty z viakena. Przerobiłem już z 10 butli i kompletnie nic się nie dzieje. Mazsyna nie ma drukarki ale dla mnie to akurat na plus. Ale tak jak wyżej trzeba w katalogu sprawdzać jaki olej. Jak potrzeba takiej informacji mogę podesłać PDF na maila. Generalnie przy samej obsłudze tego oleju odciągnie parę gram. Jak nie wiadomo jaki olej to lepiej poprostu nie dodawać tych paru kropel

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Na r134 mam najprostszy półautomaty z viakena. Przerobiłem już z 10 butli i kompletnie nic się nie dzieje. Mazsyna nie ma drukarki ale dla mnie to akurat na plus. Ale tak jak wyżej trzeba w katalogu sprawdzać jaki olej. Jak potrzeba takiej informacji mogę podesłać PDF na maila. Generalnie przy samej obsłudze tego oleju odciągnie parę gram. Jak nie wiadomo jaki olej to lepiej poprostu nie dodawać tych paru kropel
Masz PDF jakie gdzie oleje. ?

Do góry Bottom