• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup szlifierki kątowej do 300 zł - do ciężkich prac.

zdzich981

Nowy
Punktów
0
Witam planuje zakup szlifierki kątowej do bardziej wymagających prac np. cięcia blach 0,5mm. Czy w budżecie dostał bym coś konkretnego ? Najlepiej z małych szlifierek. Najbardziej chodzi mi o to aby, po 2 minutach ciężkiej pracy się nie przegrzała.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Witam planuje zakup szlifierki kątowej do bardziej wymagających prac np. cięcia blach 0,5mm. Czy w budżecie dostał bym coś konkretnego ? Najlepiej z małych szlifierek. Najbardziej chodzi mi o to aby, po 2 minutach ciężkiej pracy się nie przegrzała.
Zdzichu, dałeś trochę za mało danych, bo z Twojego postu wynika że ciężka praca dla szlifierki to 2 minuty roboty w blasze pół milimetra. (no chuba że chodzi o 5 mm??)
A co potem? Jaka przerwa? Minuta? Pięć?
W każdym razie tradycyjnie polecę coś co sam posiadam:
http://allegro.pl/dwt-szlifierka-katowa-ws-08-115-860w-i4558560000.html
Wycinałem tym już jakieś tematy z profili giętych o grubości blachy 5mm i dawała radę. Przy czym nie było tak że maltretowałem ją przez godzinę. Wyciąłem, przymierzyłem, podciąłem, przymierzyłem, spawnąłem, przyszlifowałem. Ot taka robota.
Tylko mi nie mówcie że jestem przedstawicielem DWT:) - mam na warsztacie używam i jak do roboty takiej gdzie łącznie w ciągu dnia ma jakąś godzinę, półtorej, pracy nadaje się wyśmienicie. Z tej firmy to do trzech stówek kupisz już dużą.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
za 300 kupisz sobie w miare dobry model makity, a to sprzet z wyzszej polki

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
500 ZŁ minimum i możesz ją katoewać, metabo,boch niebieski,makita

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
500 ZŁ minimum i możesz ją katoewać, metabo,boch niebieski,makita
Na zachodzie idzie to -makita , metabo , bosch , ale to ogon dobrych marek . Są jeszcze tzw. wydania(industriele werkzeuge-
czyli -narzędzia dla przemysłu) i te trudno zakatować . Te popularnie u nas kupowane , to szumnie zwane profi narzędzia .

olek39

Uczestnik
Punktów
0
kup sobie szlifierkę z wydłużaną rączką, tzw szczurzy ogon, pracując nie zatykasz otwórów wentylacyjnych więc ciepło jest szybciej odprowadzane. Widziałem że Tryton miał takie szlifierki za nieduże pieniądze ale nie ciałem nimi dużych ilości blach

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Hitachi G13SE2
Makita 9555NB
Bosch GWS 14-125
Bosch GWS 7-125
Bosch GWS 11-125

Korzystam z tych modeli i mogę polecić !

Do góry Bottom