• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ZAkup volvo s60 2000-2004 2.4 d5 140 - 170 KM

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
no wiec zamierzam kupic sobie takie auto z silnikiem benzynowym 2.4 lub 2.4 tb 200 kM z manualna skrzynia biegów i z zamiarem zalozenia gazu lub kupienia z gazem,
U siebie na warsztacie mialem takie auto wymienialem w nim rozrzad i zawieszenie wiec wiem ze ceny czesci sa przystepne wiec utrzymanie tego auto nie powinno byc drogie. zauwazylem ze przebiegi tych aut praktycznie zaczynaja sie od 300000 wiec to jednak sporo. czytalem na temat silnika ze to wytrzymala jednostka ale 300 tysiecy jednak juz odstrasza. w cenie tego volvo czyli do 20 tysiecy zlotych mozna miec o wiele mlodsze auto typu vectra c gts 1.8b 2006 lub 2007 r. czekam na wszelkie opinie o aucie i porady.

makrez12

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
TARNÓW
kolego jak przebieg Ci przeszkadza to daj znać jak nie ja to ktoś inny z forum pomoże :p
To jest właśnie to błędne myślenie bo to samo auto z przebiegiem 200 jest już bardziej rozchwytywane. GDZIE TU LOGIKA ?

Fakt auto całkiem przyjemne

MichałWroclaw

Uczestnik
Punktów
0
Mialem 2 sztuki 850 . To starszy model ale fakt bardzo dobre auta. Silnik 2.4 170 to najbardziej udana jednostka. Moj mial nalatane 300 tys mil i silniczek chodzil pięknie. Jesli chodzi o T5 to prawie taki sam silnik tylko uturbiony. Jesli chcesz sie dowiedziec wiecej na temat S60 to odsylam na www.forumvolvo.pl . Auto ma opinie najbardziej trwalego modelu z tamtych lat.

Punktów
0
trudno bezie znaleźć ten model w skrzyni manualnej,w większości są z automatami a to jednak wyższe koszty samego serwisu,więc nie wiem czy warto,. Podoba mi si stylistyka,ale do 20 ty zł szukałbym raczej czegoś nowszego z niższym przebiegiem jeżeli to także jest dla Ciebie wyznacznik.

Do góry Bottom