• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ZAPIECZONY DYSTANS

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Głupie nie głupie, proste nieproste...ale czy ktoś może ściągał zapieczone dystanse?
Śruby nie wkręcisz, żeby odszedł dystans od tarczy, ściągaczem nie podejdziesz bo rozstaw na "pazurki" żeby złapały jest jakiś od czapy - na dwa ramiona czy na trzy, nie złapiesz.
Jedynie, jak do tego podejść, to bicie od boku śrubokrętem/przecinakiem na około żeby odeszło od tarczy...ale szczerze mówiąc coś to kiepsko widzę.
Może jest jakiś ekspert na forum, albo sposób, jak w miarę bezinwazyjnie ściągnąć taki dystans?
Wiadomo, jakbym robił dla klienta, to bym się nie cackał zbytnio, młotek i heja ;)
Może palnikiem to podgrzać (trochę)?

Po co to to takie w cywilnym daily ludzie zakładają...i jeszcze płacą po 400zł? Ściągam i wyrzucam do śmietnika...

Załączniki

• heńkowy dystans.jpg
    heńkowy dystans.jpg
    67,4 KB · Wyświetleń: 6

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
znajomy mojego taty kiedyś takiego sprowadził z niemiec. cud malina, stan igła a niemiec płakał jak sprzedawał... pomijam całą resztę, ale na pierwszym przeglądzie wyszło, że z tyłu ma po jednej stronie tarczę hamulcową, a po drugiej bęben :D
O cię h.j...:D takiego czegoś nie widziałem...:) Ciekawe jak to hamplowało.
Automatyczne połączenie postów:

Coś jest w tej jedynce, prostota, kanciastość...
Ja tam akurat nie mam fetyszu, żeby ktoś się na mnie patrzył. Ale na taką "pomalowaną" jedynkę nie ma bata żeby nikt oka nie zawiesił.
Właśnie teraz to golf jeden na tle tych nowych aut (technologia) to jest jak rower.tak jak mówisz prostota nic skomplikowanego...a teraz ...kuźwa cuda wianki

Do góry Bottom