• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zapowietrza sia sprzegło hyundai ix35 184

Czester124

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z sprzeglem hyundai ix35 184 km zapowietrza sie wymieniona jest Pompka sprzegla i regulator

Czester124

Początkujący
Punktów
0
Plyn jest przy jeździe muszę podpompowac pedał to delikatnie w duszę bieg a jak odpowietrze to jest ok a po hwili jazdy znów to samo

Czester124

Początkujący
Punktów
0
Ale wysprzeglik jest suchy bo zdemontowałem skrzynie i nie było nic mokro tylko dwunasta mnie zaciekawiła wyślę film

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1560
Trzymam pedał sprzegła i odpowietrzam przez odpowiecznik i pompuje
to może warto podciśnieniowo.

Ale wysprzeglik jest suchy bo zdemontowałem skrzynie i nie było nic mokro
ale ty nie szukasz wycieku, tylko miejsca gdzie zasysa powietrze. nie wiem czy masz akumulator ciśnienia na przewodzie- to też możliwa przyczyna.

kolejne podejrzane miejsce to oring na szybkozłączce. wymieniałeś go na nowy czy użyłeś starego?

1761942063566.png

Czester124

Początkujący
Punktów
0
Założyłem nowy przewód ten gumowy co idzie do wysprzeglika a ten akumlator czy to regulator ciśnienia sprzegla

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Zacznijmy po kolei. Problem z zapowietrzaniem pojawił sie po naprawie sprzęgła czy jakoś losowo? Najlepiej jest użyć maszyny i ciśnieniowo to odpowietrzyć.

Czester124

Początkujący
Punktów
0
Pojechałem do mechanika bo mi coś szumiało jak wciskalem sprzegło więc pojechałem do mechanika i zdemontowal sprzeglo i sie okazało ze dwumas jest już zużyty t o wymieniliśmy na nowy komplet Luk tarcza docisk wysprzeglik i koło ale łuk bo nic innego nie idzie dostać po złożeniu niby wszystko ok ale coś biegi miałem nie tak 1 i wsteczny jeździłem ze dwa miesiące ale to nie to kiepsko mi wchodziły tak więc wymieniliśmy wysprzeglik na ten z dwoma rurkami bo Luk był ten plastikowy na jedną rurkę i na dwie sruby ale po wymianie też niby ok ale coś dalej brakowało i znów ze dwa miesiące aż sprzeglo wpadło do środka i kaplica dojechałem do mechanika i okazało sie ze puścił odpowiecznik bo tam było mokro odpowieczyl i ok na dwa dni i znów sie zapowietrzył i tak na okrągło przy odpowieczniku wymieniłem pomkę przewud ten gumowy do odpowietrznika i dalej nic aż wkoncu zrobił jakiś nowy nypel i odpowietrznik i przestało cieknąć przy odpowietrznik ale zmów dwa dni ale wtedy było sucho na odpowietrznik i sprzeglo nie wpadało do środka tylko jadły było jak guma przy jeździe nie było biegów ale jak podpompowalem na sprzegle to jakoś wpisałem bieg
Automatyczne połączenie postów:

I potem wymieniłem jeszcze regulator sprzegla bo myślałem że to to ale po odpowietrzenie ok a powili to samo

Czester124

Początkujący
Punktów
0
I decyzja ze demontuje skrzynie co sie dzieje wysprzeglik suchy tarcza docisk jak nowa ale koło dwumas ma luz i już nie wiadomo czy to ta przyczyna ze bije po wysprzegliku i robiło powrotne ciśnienie 3

Ma reklamowac koło ale niechce już zakładać Luk. Tylko problem bo nie ma nic idnego do tego modelu niewiem co robić założyć jeszcze raz Luk a jak to nie to można sie jakoś zkontaktowac przes nr tel

Siedem dziewięć jeden cztery dwa jeden sześć pięć zero

Ostatnia edycja:

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
LUK to bardzo dobra firma. Zresztą na cały świat to tak naprawdę jest 3 dużych graczy. LUK, Sachs, Valeo. Oddaj do innego warsztatu zrobią bez problemu, a rachunek dasz temu mechanikowi co źle naprawił :)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1560
Pojechałem do mechanika
wymieniliśmy
wymieniliśmy
wymieniłem
zrobił
wymieniłem
ja się już pogubiłem kto to w końcu sprzęgło wymieniał :)

nie rozumiem dlaczego tak kombinujesz. jeżeli usługa była wykonana na warsztacie i masz za nią rachunek to w czym problem.
wracasz, reklamujesz, że nie działa jak powinno i tyle. no chyba, że to był garaż u pana mietka.

filmu brak

Do góry Bottom