Witam serdecznie "forumowych apaczy" ;-)
Interesuje mnie jak w praktyce wygląda zasada/y według których realizowane są dostawy zamówionych produktów w danej hurtowni. Chyba to nie jest jakaś tajemna wiedza, której nie wolno publicznie rozpowszechniać. Fajnie było by zebrać informacje w jednym temacie odnośnie polityki w tym zakresie wszystkich funkcjonujących na polskim rynku hurtowni. Każdy ma jakieś informacje, jedni z tymi, inni z innymi współpracują. Może wspólnymi siłami uda się stworzyć takie zestawienie. Wstępny pomysł przedstawię na przykładzie IC. Z oczywistych względów szczególnie interesuje mnie województwo mazowieckie ale chętnie dowiem się czy takie same zasady obowiązują w całym kraju, czy jest to w jakiś sposób zróżnicowane?
Nazwa hurtowni - IC /województwo albo miasto jeśli tylko w danym mieście operuje hurtownia
wymóg bezpłatnej dostawy:
- minimum logistyczne - kwota netto jednorazowego zakupu (nie) (tak - powyżej ilu złotych?)
- kwota netto łącznych zakupów w poprzednim miesiącu kalendarzowym (nie) (tak)
- obszar dostawy - kryterium jest adres pod którym mieści się warsztat albo czy mieści się w obsługiwanej strefie dostaw?
- płatna dostawa - ile?
Częstotliwość dostaw:
- dwa razy dziennie (nie) (tak - godziny graniczne zamówień?)
- raz dziennie (nie) (tak - godzina graniczna zamówień?)
- trzy razy w tygodniu (nie) (tak - dzień i godzina graniczna zamówień?)
- dwa razy w tygodniu (nie) (tak - dzień i godzina graniczna zamówień?)
Inne kryteria, które nie przyszły mi do głowy ;-)
Ps.
Nie jestem z żadnej z hurtowni, nie jestem też z konkurencji. Nie jestem nawet z branży handlowej, hurtowej, ani detalicznej. Nie jestem warsztatem, ani sklepem.
Jestem ciekawski .... i lubię takie różne ciekawostki wiedzieć ;-)
Interesuje mnie jak w praktyce wygląda zasada/y według których realizowane są dostawy zamówionych produktów w danej hurtowni. Chyba to nie jest jakaś tajemna wiedza, której nie wolno publicznie rozpowszechniać. Fajnie było by zebrać informacje w jednym temacie odnośnie polityki w tym zakresie wszystkich funkcjonujących na polskim rynku hurtowni. Każdy ma jakieś informacje, jedni z tymi, inni z innymi współpracują. Może wspólnymi siłami uda się stworzyć takie zestawienie. Wstępny pomysł przedstawię na przykładzie IC. Z oczywistych względów szczególnie interesuje mnie województwo mazowieckie ale chętnie dowiem się czy takie same zasady obowiązują w całym kraju, czy jest to w jakiś sposób zróżnicowane?
Nazwa hurtowni - IC /województwo albo miasto jeśli tylko w danym mieście operuje hurtownia
wymóg bezpłatnej dostawy:
- minimum logistyczne - kwota netto jednorazowego zakupu (nie) (tak - powyżej ilu złotych?)
- kwota netto łącznych zakupów w poprzednim miesiącu kalendarzowym (nie) (tak)
- obszar dostawy - kryterium jest adres pod którym mieści się warsztat albo czy mieści się w obsługiwanej strefie dostaw?
- płatna dostawa - ile?
Częstotliwość dostaw:
- dwa razy dziennie (nie) (tak - godziny graniczne zamówień?)
- raz dziennie (nie) (tak - godzina graniczna zamówień?)
- trzy razy w tygodniu (nie) (tak - dzień i godzina graniczna zamówień?)
- dwa razy w tygodniu (nie) (tak - dzień i godzina graniczna zamówień?)
Inne kryteria, które nie przyszły mi do głowy ;-)
Ps.
Nie jestem z żadnej z hurtowni, nie jestem też z konkurencji. Nie jestem nawet z branży handlowej, hurtowej, ani detalicznej. Nie jestem warsztatem, ani sklepem.
Jestem ciekawski .... i lubię takie różne ciekawostki wiedzieć ;-)
W Wawie jest jakieś 8 hurtowni... Kto ma czas na wypisywanie szczegółów o które prosisz? Do tego nie wszystkie hurtownie wróciły do normalności po C-19.