• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zasilacze John Bean V8

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Witam. Ostatnio nabyłem używany zestaw do geometrii John Bean V8. Wszystko w dobrym stanie, jednak nie było w komplecie specjalnych zasilaczy/adapterów, które łączą prosty kabel od komputera ze sprężynkowym kablem do głowicy. Byłbym wdzięczny. jeśli ktoś ma takie ustrojstwa, ewentualnie jakiś komplet z kablami, albo wie, gdzie takie zdobyć. Załączam zdjęcie z Youtube, wiem jakość słaba, ale może ktoś coś doradzi.

Załączniki

• v8.png
    v8.png
    1,2 MB · Wyświetleń: 48

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Za mało danych żeby pomyśleć jaki to jest rodziaj transmisji

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Prawdopodobnie to będze RS432 bo na takie odległości to działa i jakieś zasilacze przyznam ze zrobiłeś kiepski interes

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Nie wiem do końca, co rozumiesz przez "odległości" bo wszystko jest na kable. Koszt był niewielki, więc się skusiłem, lepsze urządzenia kosztują niestety znacznie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Witam. Ostatnio nabyłem używany zestaw do geometrii John Bean V8. Wszystko w dobrym stanie, jednak nie było w komplecie specjalnych zasilaczy/adapterów, które łączą prosty kabel od komputera ze sprężynkowym kablem do głowicy. Byłbym wdzięczny. jeśli ktoś ma takie ustrojstwa, ewentualnie jakiś komplet z kablami, albo wie, gdzie takie zdobyć. Załączam zdjęcie z Youtube, wiem jakość słaba, ale może ktoś coś doradzi.
Może by rozebrać głowicę i sprawdzić czy na płytce z układami scalonymi tam gdzie jest gniazdo do podłączenia nie ma opisu bo czasami sygnały są opisane i wtedy elektronik może by coś zrobił

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Własnie na kablach tez sa odległosci transmisji sygnału :D:D to nie sa drutki

florek51

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Krotoszyn
Pietrek poszukaj na allegro goscia ktory zajmuje sie uzywkami john beam, beissbarth. jakis czas temu widzialem uzywane sprzety tego typu u jednego sprzedawcy byc moze ma cos rozkompletowane

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Do kilku napisałem, może coś się uda zdobyć, to mój pierwszy taki sprzęt, więc trochę zielony jestem :)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
okazało się, że te zasilacze to tylko jako przedłużk, wystarczą te proste kable. Ale jest drugi problem, na który wcześniej nie patrzyłem. Po włączeniu komputera pojawia się "HIB connection not established, HIB connected problem" coś takiego. HIB to płytka w komputerze odpowiedzialna za komunikację z głowicami. Płytkę sprawdził informatyk i wygląda że jest OK. Jednak program nie widzi głowic. Czy miał ktoś podobny problem?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Bo coś nie jest kompatybilne teraz niestety to informatyka a firma istnieje ? Napisz do nich

Ostatnia edycja:

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Mam znajomego informatyka, spróbujemy cos posprawdzać, moze sterowniki za stare. Dam znać o postępach

enteone01

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zywiec
Panowie pytanie z innej beczki jest ktoś kto handluje albo poradzi coś na brak oprogramowania w john bean V8??

Manitoba1

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
Psary
www.automototechnika.com
Niby tanio, okazja a tu d...a , nie działa, wyrzucony pieniądz i doprowadzenie tego do porządku będzie sporo kosztowało.
John Been istnieje, ale raczej mu nie pomogą, w Bielsku Białej był dystrybutor no i Inter Cars - ale IC też mu raczej nie pomoże.
Myślę że sprzedający mógł być świadomy co sprzedaję.
Gdzie, od kogo to kupiłeś?

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Mówiąc szczerze, nie pamietam miejscowości, ale gość ogłaszał się na Allegro. Nowsze modele Johna Beana są wspierane, starsze nie. Osobiście nie wracam do tej sprawy. Robię swoje i mam nauczkę na przyszłość

jac_ek

Nowy
Punktów
0
Miasto
torun
posiadam john ben v8 jesli ktos chce oprogramowanie moge udostepnic wersja 2.01 polska. oczywiscie chodzi to na win98. gdzie hib jest na zlaczu isa w komputerze ,specyfikacje mam tylko do 2010r

Jacekecaj

Nowy
Punktów
0
posiadam john ben v8 jesli ktos chce oprogramowanie moge udostepnic wersja 2.01 polska. oczywiscie chodzi to na win98. gdzie hib jest na zlaczu isa w komputerze ,specyfikacje mam tylko do 2010r
Witam ma Pan jeszcze te oprogramowanie?

Do góry Bottom