• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zatarty Silnik 535d

Nowakoszczak

Początkujący
Porady
1
Punktów
0
Witam, mam problem z silnikiem zaczeło się wszystko od lejącego wtrysku na 6 cylindrze który stopił tłok i uszkodził zawory w głowicy , głowica poszła do zrobienia , tłok został zakupiony używany nominał (cylindrowi nic się nie stało brak rys), wtrysk co lał został zregenerowany, poszły nowe panewki, pierścienie, oleje i filtry mechanik poskładał do kupy silnik odpalił chodził jak zegarek na wolnych obrotach ok. 30min i mechanik pojechał się przejechać, jak przyjechał zaczeło klepać odmą sadzić, zdjeli głowice i się okazało że to się zatarło blok porysowany, mechanik poszedł najtańszym kosztem kupił drugi blok i chce dać używane tłoki i jest pytanie do was czy to będzie jeżdzić ???

A

Anonymous123

Nie wiem który to motor. Jeśli m57 z e60 to drugi motor na pewno będzie taniej niż porządne zrobienie, jeśli n57 z f10 to i słupek i zrobienie bardzo kosztowne i przy takich kwotach najlepiej naprawiać.

Nowakoszczak

Początkujący
Porady
1
Punktów
0
rozmawiałem z mechanikiem blok oddał do osiowości i honowania, mają być nowe pierścienie ale tłoki używane co myślicie o tym
Automatyczne połączenie postów:

ma dać gwarancje rozruchową na 30dni

A

Anonymous123

Tak na dobrą sprawę, to niech na to pytanie odpowie Ci ten, co sklada. Skoro chce tak zrobić i daje na to gwarancję to po co się tym zamartwiac.

A

Anonymous123

Dziwny układ, dziwny mechanik, dziwna naprawa. I może jeszcze składa dół na starych panewkach i na starej pompie oleju? Powodzenia w użytkowaniu.

Do góry Bottom