• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zawieszenie ABC mercedes w220

Adam777

Nowy
Punktów
0
Mam problem z mercedesem w220. Otóż auto stało około 6 miesięcy, i mam teraz problem z zawieszeniem, mianowicie auto nie równo stoi. Lewa strona auta jest niżej niż prawa. Byłem u znajomego który ma SD i podłączył mi pod komputer, usunął błędy (błędy dotyczyły krytycznego poziomu auta, bo po 6 msc opadło do gleby). Wykalibrował zawieszenie, i chwilę było dobrze, Ale po chwili auto znowu stoi o 2 cm niżej z lewej niż z prawej? W aucie przed jego postojem było naprawiane zawieszenie ( wymieniana pompa i czujnik ciśnienia, wymieniony olej), wszystko było dobrze, stał równo
Co może być przyczyną tej oto usterki?

Adam777

Nowy
Punktów
0
Mam kolejny problem z tym zawieszenie.. :/
Otóż uszkodzony był przewód z olejem idący do lewego amortyzatora, po jego wymianie auto nie chce iść do góry, wyskakuje błąd ABC. Po podpięciu pod komputer wyskakuje błąd że ciśnienie w układzie jest za małe. W wartościach nie wiem czemu ale ciśnienie waha się TYLKO między 0-1 , a prawidłowe powinno być minimum 150.

ktoś pomoże odnośnie tego tematu? z góry dziękuję

Do góry Bottom