• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zbyt głośna praca silnika - czy ceramizator wystarczy?

mankell

Nowy
Punktów
0
Właściwie jak w temacie
Silnik niestety pracuje zbyt głośno już od dobrego tygodnia i szczerze mówiąc nie za bardzo chce mi się ponosić koszty kolejnej naprawy (nie dalej jak trzy miesiące wcześniej wystarczająco się już wykosztowałem), więc myślę nad "własnymi" sposobami ograniczenia problemu. Zacznę na pewno od użycia Ceramizatora, moje pytanie jest jednak takie czy mogę zrobić coś jeszcze żeby temu zapobiec? A może odpowiednie dawki rozwiążą problem na stałe? Pozdrawiam i dzięki z góry za rady.

A

autozibi

Moje opcje masz poniżej . Po za tym już KOLEJNY RAZ piszę , że my tutaj nie bawimy się w kalambury .
Napisz co to jest za auto i co się stało , że głośno pracuje .

1 ) Oddaj auto na złom .
2 ) Sprzedaj auto .
3 ) Napraw je .

wallander

Nowy
Punktów
0
najpierw przydałaby sie diagnoza mimo wszystko, bo nie wiesz nigdy jaki jest powód tak głośnej pracy. ale fakt, ja miałem podobny problem i na warsztacie polecili mi właśnie ceramizator. z początku podszedłem do sprawy nieufnie, ale mimo wszystko zaryzykowałem. efekt nie był może natychmiastowy, ale po pewnym czasie faktycznie problem ustał tak więc ze swej strony polecę

tribologik

Nowy
Punktów
0
Wystarczy zaprzestać kryptoreklamiarstwo kolejnego cera...coś tam. Ten cały "ceramizator" nie ma jakichkolwiek dowiedzionych wartości technicznych. Proponuję dać do weryfikacji w Politechnice Radomskiej jaka jest z urzędu powołana do badań takowych produktów i dowieść obiektywnie.
Sorki - wiem doskonale co piszę i o czym. Mnożące się "cery" żerują na niewiedzy zwykłych użytkowników autek. Spotkałem w WIKI kilka lat wstecz "samochwalenie" ubrane w innym miejscu gotowym produkcikiem odwołującym się do WIKI - autor w obu przypadkach ten sam.

Do góry Bottom