• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw dobrych kluczy nasadowych

PAW-MECH

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Nowodwór ok.Ryki-Dęblin
Witam , jestem początkującym mechanikiem ( rozpocząłem w tym roku naukę w technikum), i jest mi potrzebna pomoc w wybraniu dobrego zestawu kluczy nasadowych , ostatnie "no name" z giełdy skończyły swój żywot w połowie remontu silnika w C-360 , z 110 ele. zostały 2 grzechotki , przedłużki , parę nasadek i trox'ów. A przechodząc do sedna jakie polecacie firmy narzędzi warsztatowych? Ostatnio natchnąłem się na zestawik neo-tools 73 ele. za 150zł taki w zupełności wystarczył by mi tylko jak z ich wytrzymałością ? Narzędzia nie muszą być jakieś super bajeranckie , ale żeby wytrzymały chociaż parę sezonów. Zakres cenowy to jakieś 150-250 max 350 - o ile będzie to warte swej ceny.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Było pisane x razy na forum. Poszukaj zestawu z yato, ew. zestaw honiton'a w tych pieniądzach dostaniesz.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Yato w zadnym wypadku nie polecam.Ostatnio kupilem szczypce do opasek wodnych i przy pierwszym uzyciu linka sie urwala a w sklepie powiedzieli ze za duzej sily uzylem.Ja za te pieniadze bym zwia honitona albo proxona

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
W 100% podpisuje się pod słowami kolegi-Yato odpuść, zeszli na psy z jakością, świetny zestaw Honitona kupisz za 220zł.Mam proxxona-służy idealnie już 4 lata- ale jest droższy w porównaniu do zawartości zestawu, honiton w zupełności Ci starczy-grzechotki nie do zabicia, nasadki dają rade nawet pod pneumatem.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Co do Yato podzielam zdanie kolegów. Duży zestaw w walizce w cenie do jakości ca.400 PLN firmy Vigor. Masz w trzech wersjach 1/2 cala 3/8 cala i 1/4 cala .

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
ja osobiście mam Junneswaya i jestem z niego bardzo zadowolony - działam sobie amatorsko, ale jednak sporo już u mnie te klucze przepracowały i wszystko jest OK.
Aczkolwiek jakbym miał teraz kupować, to chyba bym jednak zdecydował sie na honitona - wszędzie chwalą, a cenowo jest tańszy od jonneswaya

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Może do amatorki to jest to, ale rozważamy mi się juz Heyco , Facom , Hazet itd. Perfekcyjny chyba jest nie możliwe.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Jonnesway ma moim zdaniem pierwsza klasa grzechotki, ale nasadki są zbyt delikatne

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
pare razy uzywalem na elektrycznym udarowym i sie trzymaja - ale staram sie oszczedzac :)
inna sprawa, ze grzechotki nie oszczedzam, a na nasadki czasami zdaza sie zalozyc pokretlo 3/4 cala, bo 1/2 juz 2x nie wytrzymała - ale nasadki wciąż się sprawdzają :)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Przejściówek Hazeta z pół na cal zerwałem chyba z 10 , nasadki tylko wielokątne .

Grzechotki od Facom wytrzymują i dwa metry rury .

Do góry Bottom