• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zmiana silnika golf ii

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
Witam mam pytanie, mam plan zamienic silnik 1.6 b na gaźniku w golfie 2 88r na 1.8t ten niezawodny z audi, pasków itp. Moze mi ktos powiedziec co bede potrzebowal? Bo prawdopodobnie wiem ze chlodnica nowa musi byc bo ta co jest nie wytrzyma, proszę o napisanie co jeszcze byloby potrzebne do przekladki i ewentualny koszt mniej wiecej calej operacji razem z robotą. Chce to zrobic bo mam dosyc uzerania sie z tym gaznikiem pierburg 2ee

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
Dlaczego? A jak tak to jaki silnik inny polecacie? Kumpel mowil ze wywalic silnik chlodnice i bedzie okej

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A skrzynia polosie? Komputer okablowanie pas przedni. Szukaj okazji jakis nach einem Unfall i najtaniej ci wyjdzie wszystko. Potem wstawiasz ogloszenie sprzedam zdekompletowane auto. Przyjezdza klient bierze papiery i numery a tobie zostaje kupa czesci do opylenia. I jestes do przodu

Dwa auta tak swapowalem. Jak masz tego golfa w ocynku i zrobisz tą robote to jestes mistrzem swiata

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam mam pytanie, mam plan zamienic silnik 1.6 b na gaźniku w golfie 2 88r na 1.8t ten niezawodny z audi, pasków itp. Moze mi ktos powiedziec co bede potrzebowal? Bo prawdopodobnie wiem ze chlodnica nowa musi byc bo ta co jest nie wytrzyma, proszę o napisanie co jeszcze byloby potrzebne do przekladki i ewentualny koszt mniej wiecej calej operacji razem z robotą. Chce to zrobic bo mam dosyc uzerania sie z tym gaznikiem pierburg 2ee
jestem ciekaw jak skrzynie zamontujesz

Dlaczego? A jak tak to jaki silnik inny polecacie? Kumpel mowil ze wywalic silnik chlodnice i bedzie okej
Ten twój kumpel chyba nie wie co mówi, rozrusznik to ma z przodu czy z tyłu? Bo nie pamiętam już.

Dia
Na tego swapa potrzebny rozbite drugie auto. Watpie ze ci to pójdzie.
Diagbox10 kable to nie problem ale mechanicznie do kupy dostać .

Ostatnia edycja:

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Zrobic swapa w dwójce to pikuś. Najlepiej kupić trójkę z docelowym silnikiem i wszystko praktycznie przełożyć.

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
Zobaczymy co powie mechanik, koles co sie zajmuje przekladkami w golfach

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Ta znajdź teraz abf równie dobrze 2.8 albo 2.9 i też jest jazda.eh dawne czasy.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
E tam, tdika niech wkłada ;)

Załączniki

• 20180916_133002.jpg
    20180916_133002.jpg
    4,6 MB · Wyświetleń: 23
Do góry Bottom