• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zmielony pasek rozrządu Ford Galaxy

bevery9

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Tu i tam tam i tu Xd
Jak w tytule zmielony pasek rozrządu przejechane około 15 tysięcy na pasku wymieniony pasek olej napinacz.Pasek
Jaka może być przyczyna zcięcia paska i co posprawdzać po zcięciu z silnikami mam małe doświadczenie. Pacjent ford Galaxy 2001r 85 KW

elvis102

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
KrK
Sam pasek i napinacz wymieniony ? A co z resztą ? Jaki silnik ?

elvis102

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
KrK
Rolka prowadząca też ? Napinacz oczywiście rolka i tłumik drgań ten hydrauliczny ? Jakiej firmy części ? Napisz coś więcej,zmieliło to pojęcie względne.Ścięło go , zerwało...

bevery9

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Tu i tam tam i tu Xd
Co do firmy nie jestem pewny ale pasek był wymieniony a reszty nie sprawdzałem oddałem do Znajomego byłem w tym czasie na kursie douczającym.

Jutro sprawdzę co mam tam włożone obawiam się że się zwiodłem i będę następnym który się zawodzi na znajomych.

elvis102

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
KrK
Dopytaj dokładnie co wymieniał i jakiej firmy części zakładał,rozrząd to nie wymiana żarówki :)

bevery9

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Tu i tam tam i tu Xd
Ale kór.w.a jak można zrobić to dobremu znajomemu nie wspominając o koledze szlak mnie trafia że ludzie potrafią aż takie rzeczy robić :mad::mad:...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
kumpel mial kiedy w anglii galaxy takie jak twoje z książką serwisową występlowaną w serwisie Brunel Ford Bristol i tuż przed sprzedażą tak dla spokojnej głowy sprawdził rozrząd a tam szmata nie zmieniana :eek:, a znajomemu też się mogło coś pomylić albo nie umiał tego zrobić, zdarza sie

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
ale co gadacie że nie zmieniony jak może go wymienił. najpierw trzeba rozebrać i zobaczyć co jak tam wygląda. jakiej firmy były części. czy jakiś syf włożony czy porządne części. może jakieś koło rozrządu jest już do dupy bo może silnik ma już duży przelot. to jest bardzo prawdopodobne. sprawdź koło na wale w pierwszej kolejności.

Mateusz1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
może za slabo naciagnął napinacz lub koło pasowe ma zbyt duże bicie ?? ten znajomy zna sie dobrze na rzeczy ??

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
ŚP Magik by zaśpiewał -wyrok wydali......do takich spraw trzeba podchodzić racjonalnie i bez emocji, wiadomo to są koszty i każda ze stron ma rację i pisałem już o tym na forum, że nie ma dobrze i tanio. Trzeba znaleźć przyczynę a potem usuwać skutki:)

veron28

Początkujący
Punktów
0
z doświadczenia wiem że czasami potrafi coś wpaść w rozrząd np niedokręcona śrubka???

bevery9

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Tu i tam tam i tu Xd
Dziś zadzwoniłem spokojnie, do kolegi i on powiedział że w ramach gwarancji wymieni. Czy mam go za słowo pasek był na pewno włoski resztę napiszę po poprawce.

bevery9

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Tu i tam tam i tu Xd
Witam. Skutek zmielonego paska była winna pompa wody który po niespełna 4 miesiącach padła cała reszta była wymieniona.

elvis102

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
KrK
Hehe to dobry kolega pompy nie wymienił :)) To musi być Bardzo Dobry Kolega HAHAHA....

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
nie wszyscy chcą żeby zmieniać pompę więc takie skutki. odezwał się napewno rozrzutny co na niczym nie oszczędza i wstawia wszystko najdroższe ...

Do góry Bottom