• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Znowu się zapalił CHECK ENGINE w BMW 1 E87 2006rok N46B20 2.0 benz 150KM :(

Piotrek4245

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Witam ponownie, niestety po usunięciu brudu z 2-ch zaworów wanosu z przodu silnika znowu się zapalił "Check Engine" Przed tym w warsztacie komputer pokazał 2 błędy CURRENT, a mianowicie:
1) A6D1 Elektronika Junction Box , Dodatkowa pompa wody.
2) A6CF Elektronika Junction Box , Czujnik automatycznej kontroli obiegu powietrza AUC.
Było też kilka błędów HISTORY które wtedy zostały skasowane, zdęcie z kompa jest w załączniku.
Rozumiem, że trzeba ponownie jechać do warsztatu na komp i dalej jakoś usuwać te usterki... :(
Ew proszę o pomóc gdzie w Warszawie oprócz ASO jest w miarę dobry mechanik który z tym poradzi.
Pozdrawiam, Piotrek

Załączniki

• Komp BMW 1 ok 16 maja.jpeg
    Komp BMW 1 ok 16 maja.jpeg
    400 KB · Wyświetleń: 20
A

Anonymous123

czyli niestety na razie nie wiem gdzie mam podjechać w Warszawie żeby nareszcie naprawili auto
Niestety, żaden mechanik nie zadzwoni i nie zaoferuje naprawy, jak sam nie będziesz szukał. Na jednym warsztacie chyba Warszawa się nie kończy. U mnie miasto około 200tys mieszkańców o około 150 zarejestrowanych warsztatów, jeśli podobne proporcje są w Warszawie, to tym bardziej to co piszesz jest absurdlane.

Do góry Bottom