• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zsuwający się pasek rozrządu Opel Vectra B 1.8 16V

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
śruba/szpilka rolki lub napinacza siedzi krzywo..

Ostatnia edycja:

b51997

Uczestnik
Punktów
0
Potrafisz ćmoku czytać? Urwała sie szpilka od rolki i dlatego nawet przed naprawą coś było nie tak. Dlatego napisałem tu aby się poradzić.Jeśli nic nie chcesz wnosić do tego tematu,tylko obrażać to sie nie wypowiada.

b51997

Uczestnik
Punktów
0
no sorki,ale sie zdenerwowałem ;) Dziwi mnie to,żę przecież w każdej rolce jest nowa śruba no i gwint na napinaczu(w obudowie pompy oleju) jest raczej ok,ponieważ śruba wkręca się w paluszkach i nie był ten gwint naprawiany.W głowicy to samo.śruba ktora sie urwała została jak to klient mówi nawiercona i wykręcona wykrętakiem u majstra co robił głowice,no oko też tam wydaje sie być wszystko ok.Gwint nie był poprawiany no i jest dosyć głęboko.

b51997

Uczestnik
Punktów
0
Oj chłopie już próbowałem:) i wybaje się być proste w jednej osi.Czekam na nowe koła wałków.Juz mi nic nie pozostało ;)

b51997

Uczestnik
Punktów
0
kurcze no jest wycięcie w obudowie pompy oleju i tym zębem co jest na zdjęciu na napinaczu,celuje tam w ten otwór a następnie napinam do znacznika na napinaczu i powinno działać.Nie pierwszy raz robię taki rozrząd i zawsze było ok. juz sam nie wiem..

Załączniki

• 44444444444444444.jpg
    44444444444444444.jpg
    110,9 KB · Wyświetleń: 26

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
kurcze no jest wycięcie w obudowie pompy oleju i tym zębem co jest na zdjęciu na napinaczu,celuje tam w ten otwór a następnie napinam do znacznika na napinaczu i powinno działać.Nie pierwszy raz robię taki rozrząd i zawsze było ok. już sam nie wiem..

Po przykręceniu rolki wsuń pomiędzy rolką a obudową szczelinomierz boki i góra, dół

Do góry Bottom