PassatB6PL
Nowy
- Punktów
- 0
Witam. Podejrzewam, że mam do wymiany uszczelke na kolektorze wydechowym bo jest od spodu okopcone przy kolektorze a podczas przyspieszania w zakresie od 1000 do 2200 obrotów słychać dosyć upierdliwe świstanie gwizdanie. Dokopałem sie do turbo i wirnik wygląda ok luzów także nie ma. Auto ogólnie ma moc jedzie 200km/h turbo nie odcina na kompie brak błedów ale jest te świstanie co nie jest na pewno normalne bo jezdziłem innymi 2.0 i 1.9 TDI i tego nie było.
Jaki jest koszt robocizny wymiany takiej uszczelki z planowaniem kolektora ? ja niestety nie mam warunków na taką robote i chciałbym oddać do kogoś kto mi to zrobi. Druga sprawa - czy może to świstać ten grzybek na chłodnicy EGR ? sprawdzałem i jest na nim delikatny luz ale nie wiem czy to on gwizda.
Jaki jest koszt robocizny wymiany takiej uszczelki z planowaniem kolektora ? ja niestety nie mam warunków na taką robote i chciałbym oddać do kogoś kto mi to zrobi. Druga sprawa - czy może to świstać ten grzybek na chłodnicy EGR ? sprawdzałem i jest na nim delikatny luz ale nie wiem czy to on gwizda.