Zapodaj linka bo szlag mnie trafia z lampą na przewodzie .Kolego Norek dziesięć razy taniej kupisz taką samą latarkę w IC tylko trzeba dokupić akumulatorki AA
Zapodaj linka bo szlag mnie trafia z lampą na przewodzie .Kolego Norek dziesięć razy taniej kupisz taką samą latarkę w IC tylko trzeba dokupić akumulatorki AA

Mógłbyś wrzucić jakiś link z tymi lampami.Panowie tylko i wylacznie ledy nowej technologii high intense. Owszem koszt jest czesto okolo 300zl (jakies 50-60F) ale sa nie do zajeb... i po schodach i pod kolo, i zeby podtrzymac wachacz i zeby przyswiecic....
Co do barwy swiatla.... Dla oka ludzkiego najodpowiedniejsza temperatura to od 4200k do 4800k. To zabarwienie lekko zolte. Swiatlo biale czyli od 5000k do 5500k jest nieco za wyrazne i meczy oko po kilku godzinach, natomiast slynne 6000k to juz przejscie w granice niebieskiego/tempa biel. Takie 6000k meczy oko po zaledwie kilkunastu minutach a taka temp maja wszystkie tanie ledy z poprzedniej generacji.
Ale, żeby spełniał moje wymagania), chodziło mi o to, że wolę dołożyć i mieć konkretnego akumulatora, który pożyje na warsztacie jak najdłużej w dobrej kondycji.
kupujesz lampę za 100 zł i nawet jak wytrzyma rok , dwa to i tak na siebie zarobi i zarobi na nową na wymianę , takie sprzęty się zużywają i trzeba pamiętać że to tylko lampa 
były wtedy prostowniki,pokrowce na auto,jakies badziewiaste kobyłki no i własnie te lampy
jak juz mówiłem było to 3 lata temu,ale nie wykluczone,że na wiosne znowu sie cos takiego pojawi 
i raz naładowna starcza prawie na cały dzien
napisałeś że starcza na cały dzień a napisali że 3h pracy maxzobaczcie sobie ta http://www.philips.pl/c/baterie-i-l...sokiej-mocy-oraz-stacje-dokujaca-lpl12x1/prd/ najlepsza lampka jaką miałem (a było duzo) swieci genialnie wytrzymała juz z poł roku niezliczone razy spadła do kanału i przejechalem ja l200i raz naładowna starcza prawie na cały dzien
no wiesz raczej rzadko sie zdarza żeby lampka była właczona pare godzin po rzad, na warsztacie też mam swiatłonapisałeś że starcza na cały dzień a napisali że 3h pracy max

no wiesz raczej rzadko sie zdarza żeby lampka była właczona pare godzin po rzad, na warsztacie też mam swiatłonapisałeś że starcza na cały dzień a napisali że 3h pracy max

no i na najprostszą Turnigy 6 trzeba już wydać 150zł...