• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
"Mechanik stwierdził" ale złodziejowi nie dam zarobić i wymienię sam- i dobrze mu tak że na darmo skrzynię zwalał :D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
"Mechanik stwierdził" ale złodziejowi nie dam zarobić i wymienię sam- i dobrze mu tak że na darmo skrzynię zwalał :D

tylko nie wiem, czy on się orientuję, że tej dwumasy mogło nie być od początku.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Było czy nie, mechanik zdiagnozował że do wymiany dwumasa, więc sprawdził że ona tam jest i że jest uszkodzona.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Koledze robiłem kilka lat temu rozrząd w Focusie 1.6, zaliczyłem wtopę, musiałem dać głowicę do remontu i skręciłem dolne koło na klej :D teraz ma do mnie pretensje że nie może go odkręcić (sam się wziął za ponowną wymianę:D) ja mu na to że to jest zabezpieczenie przed druciarzami

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Właściciel po usłyszeniu diagnozy sam się wziął za naprawę więc niech ma pretensje do siebie że zdejmował na darmo - temat postawienia błędnej diagnozy to inna bajka :)
Koledze robiłem kilka lat temu rozrząd w Focusie 1.6, zaliczyłem wtopę, musiałem dać głowicę do remontu i skręciłem dolne koło na klej :D teraz ma do mnie pretensje że nie może go odkręcić (sam się wziął za ponowną wymianę:D) ja mu na to że to jest zabezpieczenie przed druciarzami
Poczekaj jak przyjedzie do Ciebie, od razu sobie przypomnisz ile tego kleju tam nałożyłeś :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
jak przyjedzie do Ciebie,
Już z nim rozmawiałem i nie mam wyrzutów sumienia :D ważne że działa a to że jemu się zachciało wymieniać pasek? Doradziłem mu żeby sobie wyciął obudowę rozrządu :D w tym silniku nie ma optymalnego rozwiązania, parę dni temu baba przyprowadziła nam auto właściwie pod naszą nieobecność bo zgasł silnik na skrzyżowaniu niedaleko warsztatu, ponoć jak załączyła klimatyzację, diagnoza - dół się obraca góra stoi :D sprężarka zatrzymała koło pasowe wału co zaskutkowało odkręceniem koła :D rozwiązanie - telefon do baby - proszę zabrać auto z naszego parkingu

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Długa rura przy dokręcaniu + nowa śruba i się nie odkręci :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
To z dzisiaj chłop był razem z żoną i widzę, że się robi czerwony na ryju

Załączniki

• Screenshot_2022-06-27-17-54-54-914_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-06-27-17-54-54-914_com.facebook.katana.jpg
    198,6 KB · Wyświetleń: 32

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To z dzisiaj chłop był razem z żoną i widzę, że się robi czerwony na ryju
Kiedyś kolega kierowca z poprzedniej pracy przyjechał z dziewczyną cinkusiem że nie odpala, chciał zabłysnąć i nawymienial wszystko co się da a ja pozamienialem kable miejscami :D
Zjebke dostał i że ma jej oddać kasę za klamoty

Do góry Bottom