• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1269
Chyba za bardzo Panowie weszliście z tematyki działu.
no to pośmiejmy się z projektantów:

1729715165857.png
konsola środkowa: coś wystaje, coś się nie mieści, zapalniczka wychodzi poza obrys i zasłania regulację nawiewu.

1729715294535.png
kwadratowe zegary, okrągłe nawiewy a na drzwiach wytłoczka a'la plaster miodu.

zawsze mnie bawił wystrój poldka. nie mam za grosz zmysłu estetyki, jestem prostym robolem :) ale nawet mnie to nie pasuje i nie klei się w całość.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
no to pośmiejmy się z projektantów:

Wyświetl załącznik 54687
konsola środkowa: coś wystaje, coś się nie mieści, zapalniczka wychodzi poza obrys i zasłania regulację nawiewu.

Wyświetl załącznik 54688
kwadratowe zegary, okrągłe nawiewy a na drzwiach wytłoczka a'la plaster miodu.

zawsze mnie bawił wystrój poldka. nie mam za grosz zmysłu estetyki, jestem prostym robolem :) ale nawet mnie to nie pasuje i nie klei się w całość.
Ale ładne wnętrze i nie spotykany kolor

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Na wyższej uczelni wykładowca pytał studentów ...Kto z nich chciałby zostać świętym ? Odpowiedzi padały różne . Jeden ze studentów odpowiedział że nie chce zostać świętym . Na pytanie ..dlaczego nie (?!) ...odpowiedział że nie chce aby stare baby całowały jego obrazek :) !

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1269
A ile to będzie niuta jak na rurze 2.15 metra stanie chłop 100 kg wagi?
nie uczyli w szkole? :)
2.15m * 100kg = 215kGm
a później tylko przeliczyć 1 kGm = 9,80665 Nm

215kGm = 2108,42975 Nm
sporo...

tak sobie jeszcze pomyślałem praktycznie nigdy nie staje się na końcu rurki, więc zaokrąglamy w dół: jakieś 2000 Nm.
dalej sporo, chyba nawet więcej niż heńkowe piasty w iveco :D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1269
aaa, to o to chodzi :)

ja jak dociągam śruby na kąty to na ostatnim etapie nic się nie odzywam, tylko totalna cisza, skupienie. słucham i czekam na takie "psztyk" lub "klik" jak śruba strzeli. zawsze mam pietra gdy dosłownie czuję pod ręką jak się to zaczyna rozciągać i jest na granicy plastyczności. naprawdę boję się jak czuję jak to wszystko płynie jak plastelina. od razu przypominają mi się laborki i widzę przed sobą pękające próbki metali.

co by nie było żem cykor to się usprawiedliwię :) kilka śrub mi jebło przy dokręcaniu głowic przy ciężarówkach. ale tam było coś w stylu: 100Nm, poluzować, 100Nm, 240°, 100°.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
.
aaa, to o to chodzi :)

ja jak dociągam śruby na kąty to na ostatnim etapie nic się nie odzywam, tylko totalna cisza, skupienie. słucham i czekam na takie "psztyk" lub "klik" jak śruba strzeli. zawsze mam pietra gdy dosłownie czuję pod ręką jak się to zaczyna rozciągać i jest na granicy plastyczności. naprawdę boję się jak czuję jak to wszystko płynie jak plastelina. od razu przypominają mi się laborki i widzę przed sobą pękające próbki metali.

co by nie było żem cykor to się usprawiedliwię :) kilka śrub mi jebło przy dokręcaniu głowic przy ciężarówkach. ale tam było coś w stylu: 100Nm, poluzować, 100Nm, 240°, 100°.
Mam to samo

Do góry Bottom