• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Zemsta według mężczyzny:

Przychodzi klient do baru:
- pięćdziesiąt piw proszę...
-pięćdziesiąt? -pyta z niedowierzaniem kelner.
-pięćdziesiąt! Nie chciał stać, niech leje! :p

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Jasio przychodzi do taty i pyta:
- Tato co to jest polityka?
- Polityka synku to kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam, twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi, dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi, pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje, ty synku jesteś ludem bo tworzysz społeczeństwo, a twój mały braciszek to przyszłość.
- Tato ja się z tym prześpię i może zrozumiem.
Jasio poszedł spać.W nocy budzi go płacz małego brata, który zrobił w pieluszkę.
Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki.
Wchodzi, a pokojówka zajęta z tatą, a przez okno zagląda dziadek. Jasia nikt nie zauważył, bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać.
Rano Jasio wstał i zszedł na dół.
Tato mówi do niego:
- No i co Jasiu już wiesz co to jest polityka?
- Tak tatusiu wiem
- Kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie. To jest polityka tatusiu.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
To odnośnie tych porównań rodzinnych to pamiętam rubasznego klienta, byłego żołnierza zawodowego który za każdym razem podczas napraw zabawiał mnie opowiadaniem kawałów, najczęściej ze swojej branży...
Odtworzę tę anegdotę z głęboko ukrytego pliku pamięciowego w formacie dowolnym ale myślę, że sens tu najistotniejszy jakby...

Po przysiędze do domu przyjeżdża na pierwszą przepustkę młody żołnierz poborowy.
W uroczystym milczeniu przy rodzinnym stole wszyscy domownicy celebrują wieczerzę.
Solidnie pojedli, po kielonku przepili, po cygarze zapalili, aż wreszcie wzniosłą ciszę przerwał pytaniem ojciec:
- No to teraz mów synu, jak to w wojsku jest...
-E, no. Dokładnie jak u nas w rodzinie.
-Ale jak to????
-Ano tak to, że w wojsku to dowódca jest jak ojciec, wszystkim zarządzi i tak ma być to dokładnie tak wykonane.
Kwatermistrz jest jak matka, dopilnuje zaopatrzenia i żebyśmy mieli co jeść, gdzie spać i w co się ubrać.
Oficer rozpoznania jest jak babka, wie wszystko co kto gdzie z kim, jak i co i takie tam.
A oficer polityczny jest jak nasz dziadek- na niczym się nie zna ale wszędzie się wpierdala...:)

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
To odnośnie tych porównań rodzinnych to pamiętam rubasznego klienta, byłego żołnierza zawodowego który za każdym razem podczas napraw zabawiał mnie opowiadaniem kawałów, najczęściej ze swojej branży...
Odtworzę tę anegdotę z głęboko ukrytego pliku pamięciowego w formacie dowolnym ale myślę, że sens tu najistotniejszy jakby...

Po przysiędze do domu przyjeżdża na pierwszą przepustkę młody żołnierz poborowy.
W uroczystym milczeniu przy rodzinnym stole wszyscy domownicy celebrują wieczerzę.
Solidnie pojedli, po kielonku przepili, po cygarze zapalili, aż wreszcie wzniosłą ciszę przerwał pytaniem ojciec:
- No to teraz mów synu, jak to w wojsku jest...
-E, no. Dokładnie jak u nas w rodzinie.
-Ale jak to????
-Ano tak to, że w wojsku to dowódca jest jak ojciec, wszystkim zarządzi i tak ma być to dokładnie tak wykonane.
Kwatermistrz jest jak matka, dopilnuje zaopatrzenia i żebyśmy mieli co jeść, gdzie spać i w co się ubrać.
Oficer rozpoznania jest jak babka, wie wszystko co kto gdzie z kim, jak i co i takie tam.
A oficer polityczny jest jak nasz dziadek- na niczym się nie zna ale wszędzie się wpierdala...:)
No dobre.

gips3

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wieliczka
Egzamin w Wyższej szkole policyjnej w Warszawie:
- Jakiego koloru jest biały maluch?
Policjant (kandydat) nie wie.
- No niech pan pomyśli, jakiego koloru jest biały maluch.
Po kilku minutach policjant się uśmiecha i mówi:
- Biały!
- Bardzo dobrze, widać że się Pan dużo uczył!, a teraz drugie pytanie:
Ile drzwi ma dwudrzwiowy samochód?
Policjant myśli, myśli, myśli, i wola uradowany:
- Biały!

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie

Ostatnia edycja:

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
to wszystko co z komputerami wynika z lenistwa programistów i lobby producentów by ci pisali "ciężkie" programy. Kiedyś programy robiły dużo jednym "cyklem" ( nie wiem jak to nazwać) teraz jeden proces w jednym cyklu przez co muszą być rozbudowywane. pomijamy zmiany technologi, szybkości i rozdzielczości.

Tak opisywał mi to znajomy programista dla intela.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
owszem tzw wodotryski czyli ladnie kolorowo itp. i mase wirusów malware itp .

Do góry Bottom