• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
621
Miasto
Okolice Krakowa
Diagu, przecież to już tak działa teraz, więc ciężko będzie wygryźć konkurencję. Nie ma opcji żebym zagłosował na PO, ALE to nie o to tu chodzi i widzę, że to jest częsta narracja wszystkich, którzy lubią ciągnąć pieniążki z państwa i myślą, że PIS ma plantację złotówek albo je cudownie rozmnaża i rozdaje. Szkoda, że obraz przychodzącego przelewu na konto co miesiąc zasłania Wam to, że PIS i ten siwy konus robią sobie z mojego i Waszego kraju DZ*WKĘ. Sądy, kwestie wyznania, przekonań osobistych, praw, wszystko to mają gdzieś. Ma być tak jak oni chcą, ludzie muszą umierać, bo nie możesz zrobić niczego wbrew ich poronionym przekonaniom i prawa jakie ustanawiają. Policja zamiast bronić porządku i bezpieczeństwa ma wychodzić na ulicę i reperować budżet. Oni mogą rozpie*dalać miliardy i mieć to gdzieś, Ty pójdziesz siedzieć jak nie zapłacisz za bułkę. Pytacie czy brałbym 500+ i inne świadczenia. OCZYWIŚCIE! Bo ku*wa tyle mi zabierają co miesiąc, żeby przekupić swoich wyborców - nierobów, że chociaż część SWOICH pieniędzy chciałbym do ch*ja odzyskać! Na każdym kroku widać jak bardzo są odklejeni od rzeczywistości, na każdym kroku widać jak sikają na obywateli tego kraju, na każdym kroku widać jak mogą robić co chcą, bo są ponad resztą i ustanawiają prawo pod siebie. Wszystko to widać, tylko trzeba przestać sobie ryć beret tą je*aną papką puszczaną na ich reżimówce TVP i otworzyć oczy. Ich nie wybrali ludzie, którzy podzielają ich poglądy, tylko ludzie, którzy dostali od nich pieniądze. Rząd, który rządzi, TYLKO dlatego, że KUPIŁ głosy. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że moi rodacy, ludzie, których dziadkowie o ten kraj i jego niepodległość walczyli, dali się kupić jak zwykłe sprzedawczyki.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Diagu, przecież to już tak działa teraz, więc ciężko będzie wygryźć konkurencję. Nie ma opcji żebym zagłosował na PO, ALE to nie o to tu chodzi i widzę, że to jest częsta narracja wszystkich, którzy lubią ciągnąć pieniążki z państwa i myślą, że PIS ma plantację złotówek albo je cudownie rozmnaża i rozdaje. Szkoda, że obraz przychodzącego przelewu na konto co miesiąc zasłania Wam to, że PIS i ten siwy konus robią sobie z mojego i Waszego kraju DZ*WKĘ. Sądy, kwestie wyznania, przekonań osobistych, praw, wszystko to mają gdzieś. Ma być tak jak oni chcą, ludzie muszą umierać, bo nie możesz zrobić niczego wbrew ich poronionym przekonaniom i prawa jakie ustanawiają. Policja zamiast bronić porządku i bezpieczeństwa ma wychodzić na ulicę i reperować budżet. Oni mogą rozpie*dalać miliardy i mieć to gdzieś, Ty pójdziesz siedzieć jak nie zapłacisz za bułkę. Pytacie czy brałbym 500+ i inne świadczenia. OCZYWIŚCIE! Bo ku*wa tyle mi zabierają co miesiąc, żeby przekupić swoich wyborców - nierobów, że chociaż część SWOICH pieniędzy chciałbym do ch*ja odzyskać! Na każdym kroku widać jak bardzo są odklejeni od rzeczywistości, na każdym kroku widać jak sikają na obywateli tego kraju, na każdym kroku widać jak mogą robić co chcą, bo są ponad resztą i ustanawiają prawo pod siebie. Wszystko to widać, tylko trzeba przestać sobie ryć beret tą je*aną papką puszczaną na ich reżimówce TVP i otworzyć oczy. Ich nie wybrali ludzie, którzy podzielają ich poglądy, tylko ludzie, którzy dostali od nich pieniądze. Rząd, który rządzi, TYLKO dlatego, że KUPIŁ głosy. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że moi rodacy, ludzie, których dziadkowie o ten kraj i jego niepodległość walczyli, dali się kupić jak zwykłe sprzedawczyki.
Hmm powiedz mi co PO w 2014 roku zrobilo z OFE? Zabrało ponad 150 mld na poczet zadłużenia Państwa gdzie wynosił wówczas 134 mld. Powiedz mi gdzie jest to ~16mld? Politycy sami nie mogli się wytłumaczyć, zawsze nas okradali, okradają i będą okradać. Rączka rączkę myję i tak w kółko. Tak po za tym politycy zawsze po 4 latach kupują głosy obietnicami, zawsze tak było. Tylko wtedy PO sprzedawało Państwo i kradli dla siebie a PIS rozdaje kasę na lewo i prawo. PO mówili, że nie ma kasy na zmiany, emerytury, jakieś zasiłki itp. A PSIory weszli i kasa skąd się znalazła. Najlepiej nie głosować na nikogo ale tak się nie da.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
621
Miasto
Okolice Krakowa
Encore, szczere powiedziawszy, jeśli przeczytałeś to co napisałem i jedynym Twoim komentarzem to jest to czego się dowiedziałeś z filmiku z poprzedniej strony i to że "BO PIS DAJE", to nie mam o czym z Tobą rozmawiać. W historii Polski tyle było walki o wolność i niepodległość, tyle przelanej krwi za ojczyznę, a teraz tacy jak Ty, są gotowi te wolność dobrowolnie oddać. Jeśli kogokolwiek zapytasz czemu głosował na PIS, to każdy powie to co Ty - "BO DALI". Nie ma innego argumentu. Liczy się tylko przelew. Masz w ogóle zarejestrowaną działalność? Płacisz składki? Chodzisz do lekarza? Twoje własne pieniądze wracają na Twoje konto i jeszcze rozdają je obcym nierobom, ale trzeba mieć mózg i racjonalnie myśleć, żeby do tego dojść. Dlatego właśnie, mimo ubezpieczenia, jesteś w stanie dostać tylko receptę na lek na kaszel, na tyle stać Twoją władzę za to co zabierają Ci co miesiąc. USG brzucha? pół roku czekania. Kardiolog? Rok. Ortopeda? Dwa lata. Zabiegi i operacje? Trzy lata do siedmiu. Brzmi jak wyroki, prawda? Bo często tak właśnie ku*wa jest. J*biesz na ten system i jesteś dla niego dziadem. Wszystko sprowadzacie do pieniędzy, a w kraju już są ofiary tej władzy. Oglądasz tylko wiadomości na TVP czy zwracasz uwagę na jakieś niezależne media? Co w TVP powiedzieli o tej kobiecie z Pszczyny, która zmarła, przez zaostrzenie prawa aborcyjnego? To mogła być Twoja lub moja żona, siostra, przyjaciółka. Na ile złotówek od tych ku*ew z PISu wycenisz to życie?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Kardiolog? Rok. Ortopeda?
Piedru pierdu, służba"zdrowia" zawsze była gówniana odkąd pamiętam, do kardiologa akurat uczęszczam i nie trzeba tak długo czekać no chyba że jesteś na tyle zdrowy co ja
60% ludzi nie rozumie dziennika, więc bez sensu tłumaczyć.
To też zawsze było tak samo, jak to powiedział towarzysz Winnicki
Serwus panowie :)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
621
Miasto
Okolice Krakowa
Zależy czy chcesz się dostać do specjalisty który będzie Ci chciał pomóc zostać na tym świecie czy bardziej pomóc w dostaniu się na tamten ;) Akurat ostatnimi czasy miałem z lekarzami dużo do czynienia i jeszcze kilka dni i moja teściowa, okaz zdrowia, byłaby po tamtej stronie dzięki lekarzom. Ja nie mówię, że kiedyś było lepiej, tylko to są realne miejsca na reformy proobywatelskie, a ten rząd jedyne co jest w stanie zaserwować to podnosić składki.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Zależy czy chcesz się dostać do specjalisty który będzie Ci chciał pomóc zostać na tym świecie czy bardziej pomóc w dostaniu się na tamten ;) Akurat ostatnimi czasy miałem z lekarzami dużo do czynienia i jeszcze kilka dni i moja teściowa, okaz zdrowia, byłaby po tamtej stronie dzięki lekarzom. Ja nie mówię, że kiedyś było lepiej, tylko to są realne miejsca na reformy proobywatelskie, a ten rząd jedyne co jest w stanie zaserwować to podnosić składki.
No tak ale teraz emeryci żyją godnie i chociaż mają na leki a przede wszystkim dożywają emerytury a platfusy chciały żeby Polacy jebali do 70 roku życia bo przecież ktoś musi na to zarobić bo nima piniendzy, natomiast u nas w kraju dobre jest to że za kasę idzie się dostać do każdego specjalisty a na ten przykład w UK nawet mając kasę możesz zdechnąć, to akurat wiem z pierwszej ręki a przecież Anglia kest niedoścignionym wzorem

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Arnold my jestesmy na czyimś garnuszku i nie musimy sie martwić. Każdy platfus w tym kraju martwi sie o budzet i o sądy oczywiście. Olewam to. Na szpitale nigdy nie zabraknie kasy. Ten co ma olej we łbie to da rade. A tlumoki udajace biznesmenów zawsze będą stekac

Do góry Bottom