• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Mechanicy i nasadka 10-tka :D
Automatyczne połączenie postów:

Podtlenek gazotu w Tico :D

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jakie to na czasie
Automatyczne połączenie postów:

Typowy Janusz płaci za paliwo

Ostatnia edycja:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
i dalej nie ma sensu. ludzie rozumieją niby, że coś nie tak., ale przecież w tv powiedzieli, że tak ma być... większość nie ogarnia dalej niż kilka centymetrów od własnego nosa.

czyli po warsztatowemu "ten typ tak ma" albo "jeździć obserwować"...
Pisałem już to parę lat temu ale przypomnę, ludzie się obudzą i skumają że coś jest nie tak, gdy telewizor powie że lodówki mamy pełne a tam po otwarciu nawet światło się nie zapali. I założę się, że znajdzie się bardzo wielu takich, co będą chcieli lodówkę naprawić bo przecież w tv mówili że wszystko działa.

A na koniec żenujący żart prowadzącego:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Z racji tego że nie jestem kibolem mimo że jestem pyrakiem to podzielę się z wami chwytliwym nagłówkiem nt. Lecha Poznań :D
Screenshot_20220503-200812.jpeg
Wielokrotnie słyszałem że Lech ma lepszych kibiców niż zawodników :D toteż wcale mnie to nie dziwi

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
PODCZAS SPOTKANIA Z UCZNIAMI ZNALEŹLI NARKOTYKI. WYTROPIŁ JE PIES

Spotkanie młodzieży z policjantami w ostródzkiej szkole przybrało nieoczekiwany obrót, gdy nos policyjnego psa zareagował na znany mu zapach. Jak się okazało, trzech nastolatków posiadało tego dnia przy sobie narkotyki. Teraz 17-latkom grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Policjanci do zwalczania przestępczości narkotykowej wraz z dzielnicowymi z ostródzkiej komendy rozpoczęli cykl spotkania profilaktycznych pod nazwą „STOP narkotykom”. W trakcie tych działań funkcjonariusze będą odwiedzali szkoły na terenie powiatu i rozmawiali z nastolatkami o tym, jak zgubny wpływ na życie i zdrowie ludzi mają używki, szczególnie narkotyki.

W poniedziałek (25.04.2022r.) w jednej z ostródzkich szkół średnich, w pierwszym z cyklu tych spotkań, uczestniczył policyjny przewodnik psa służbowego z Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie, któremu towarzyszył pies wyspecjalizowany w wykrywaniu zapachów narkotyków.

W pewnym momencie tego spotkania profilaktycznego policyjny pies zareagował w sposób wskazujący na to, że wyczuł narkotyki. Szybko też wskazał osoby, które mogły mieć kontakt z narkotykami. Ten wyspecjalizowany w tego typu działaniach czworonóg nie pomylił się.

Policjanci u trzech wskazanych przez „HERĘ” (tak się wabi pies) młodych uczniów znaleźli narkotyki. Trzej nastolatkowie zostali zatrzymani i przewiezieni do ostródzkiej komendy, gdzie usłyszeli zarzuty posiadania narkotyków. W sumie policjanci podczas działań w szkole ujawnili prawie 30 gramów substancji zabronionych. Wśród nich była marihuana, amfetamina i mefedron.

Zatrzymani przez funkcjonariuszy 17-latkowie po przesłuchaniu zostali przekazani swoim opiekunom. Teraz ze swojego postępowania będą się tłumaczyć przed sądem.

Ustawa o przeciwdziałaniu narkomani za posiadanie narkotyków przewiduje karę do 3 lat pozbawienia wolności.

1651616798070.png

Do góry Bottom