lalek
Zweryfikowany Mechanik
- Porady
- 1
- Punktów
- 312
To sie ma podobno niebawem zrownac, tyle ze nie w sposob w jaki chcemy; z nowa norma i jeszcze wieksza automatyka (obowiazkowa) to ceny aut wyposazonych w ICE maja dobic do EV, a nie EV byc tansze.No chociażby ceną.
W UK jeszcze w 2021 zapowiedzieli (inna era cenowa), ze nie bedzie EV, ktore mozna nabyc za mniej niz £25k. Mysle, ze analogicznie bedzie tak rowniez w innych krajach.
Automatyczne połączenie postów:
Waga ciezka - w tym nie robie.council Cardiff ładuje elektryczne śmieciarki generatorem diesla
zero emisyjność i ekologia
Wyświetl załącznik 49480
![]()
Cardiff Council using diesel generators to charge electric bin lorries
The council has said it's a temporary measure to mitigate a fault between its new vehicles and electric chargerswww.walesonline.co.uk
Jeseli mowimy o osobowkach to tak:
Poniewaz jestem najemnikiem na uslugach AA na swoim terenie moge powiedziec jako ciekawostke, ze od kiedy jezdze w teren ladowac EV to zawsze robie to power bankiem, nigdy nie bylo nawet opcji zehy robic to generatorem co bylo wyraznie zaznaczone w umowie.
Dodam jesz ze jedna: poniewaz u mnie ladowarki do EV ich zageszczenie, dostepnosc I przede wszystkim funkcjonalnosc to dalej epoka kamienia lupanego bardzo czesto jedzie sie do EV tylko po to zeby zawinac go spod jednej ladowarki (niedzialajacej) do drugiej, czesto wystarczy zreszta ladowanie power bankiem I auto samo tam pojedzie.
Naromiast ja zobowiazany jestem do sporzadzenia notatki. A firma do ktorej wysylam te notatke I tak rejestruje takie zdarzenie w systemie jako zepsuty samochod i zwala wine na wszystkich innych

Takze jezeli czytacie statystyki to UK polecam sie nie sugerowac

Aaaaa...jeszcze jedno. @Drugi2 czy siedzisz w uk na tyle dlugo ze pamiętasz jak bylo z dieslami euro 6 okolo 10 lat temu?
Te same tricki, ktore dzisiaj stosuje sie do "zachety" zeby przejsc na ev

Ostatnia edycja:
więc się średni interesowałem nowymi autami