• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 eHDi dwa padnięte wtryskiwacze

jakub25

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich,
mam Citroena DS4 z silnikiem 1.6 HDi 84kW, samochód jest z 2013 roku i ma zaledwie 50000km. W ostatnim czasie podczas dłuższej jazdy autostradą wystąpił błąd komunikacji z drugim wtryskiwaczem, mechanik stwierdził, że to uszkodzenie wtrysku i go wymienił. Po trzech tygodniach znowu podczas jazdy autostradą wystąpił błąd P0271 zwarcie na czwartym wtryskiwaczu, mechanik znowu stwierdził wtryskiwacz do wymiany. Dziwna mi się wydaje sytuacja, że w tak mało jeżdżonym samochodzie (przebieg pewny) tak szybko padają wtryski. Miał ktoś podobną sytuację lub wie co może być przyczyną? Samochód po wystąpieniu błędu wpada w tryb awaryjny oraz świeci się ESP.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Jesteś pierwszym właścicielem ? Dziwna sprawa, w VW zdarzały się ale w tym modelu pierwsze słyszę przy takim przebiegu, chyba że jakieś dziwne paliwo, albo wypadkowy egzemplarz.

Ostatnia edycja:

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Sprawdzałeś samochód, że ferujesz wyroki na odległość nie widząc fury?
Jak łatwo jest oceniać kogoś, ciekawe czy w stosunku do siebie też jesteś taki krytyczny.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Widocznie autko nie lubi autostrad. Woli krążyć wokoł komina.
A tak poważnie to weź oddaj to dobrego warsztatu na diagnostykę bo zabawa w zgaduj zgadula będzie słono kosztować

jakub25

Początkujący
Punktów
0
Odnowię trochę temat, dziś chciałem go przestawić i okazało się, że sam się naprawił. Pojeździłem po mieście ok. 20km potem wjechałem na autostradę i po ok. 2 km znowu wtryskiwacz padł. Kilka razy w trakcie jazdy auto zachowywało się jakby mu odcięło paliwo na 1s. Wskazuje mi to bardziej na ten wtrysk, tylko dziwi mnie ta samoistna naprawa

jakub25

Początkujący
Punktów
0
Wydaje mi się, że wszystko jest ok połączone skoro po mieście można normalnie jeździć, tylko na autostradzie coś mu się dzieje. Błąd to zwarcie wtryskiwacza

Do góry Bottom